Publicitat
Ciutat

#MakeAMove, la campanya viral de l’ANC pel judici de l’1-O, és de factura sabadellenca

L’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) ha presentat aquest dijous una campanya nacional i internacional per denunciar la vulneració de drets i per reclamar l’autodeterminació, en el marc del judici de l’1-O. L’entitat ha llançat, entre d’altres iniciatives, un vídeo viral dirigit a l’opinió pública internacional amb el lema #MakeAMove (Moveu-vos), que ha estat elaborat per sabadellencs.

L’espot repassa diversos episodis històrics on la ciutadania va haver de lluitar pels seus drets: el vot de la dona, la reunificació alemanya, l’eliminació de l’apartheid a Sud-àfrica… En total, cinc situacions, en cinc països i cinc èpoques, que van marcar una diferencia en els drets humans a nivell mundial. “Quins drets tindríes ara, si ningú hagués lluitat per ells?”, es pregunta el clip, que va camí de viralitzar-se amb prop de 20.000 visites a YouTube en només vuit hores.

La realització del vídeo, que va rodar-se majoritàriament a Torrebonica (entre Sabadell i Terrassa), ha anat a càrrec de la productora sabadellenca Forest Films Studio. El director de l’espot és Lluís Domingo (impulsor de Corro contra el Càncer); el guionista, Fèlix Colomer (autor del documental Shootball); i el productor, Guillem Barceló (autor d’anuncis per a TV3 i la Casa Batlló). Tots ells fills són de Sabadell.

Tret de sortida a una àmplia campanya

En una roda de premsa celebrada a la seu de l’entitat, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha concretat que es preparen mobilitzacions a París, Ginebra, Londres, Berlín, Brussel·les, Roma i altres punts del món pel dia que comenci el judici, amb l’objectiu de denunciar que l’Estat vol convertir el dret a l’autodeterminació en un “delicte”. Aquestes accions se sumaran a les que l’ANC ja està tancant a les capitals de les vegueries de Catalunya. A més, es faran mobilitzacions a Madrid i Euskadi un cop ja hagi començat la sessió.

Paluzie -acompanyada del vicepresident de l’ANC, Pep Cruanyes- ha opinat que el judici de l’1-O és “contra l’exercici de l’autodeterminació”. “Això és el que volem traslladar a l’opinió pública internacional”, ha concretat. Així, l’entitat independentista prepara una primera fase a nivell català que consistirà en aconseguir suport de la ciutadania per finançar la segona fase, a escala internacional. A banda de les mobilitzacions de l’inici del judici també s’hi podrien sumar accions davant parlaments de diversos països i a ambaixades de l’Estat.

La presidenta de l’entitat -que ha assegurat que les accions es coordinen i s’informen amb Òmnium i els partits sobiranistes- també ha remarcat que la campanya pretén explicar que la majoria de drets democràtics s’han conquerit gràcies a “lluites no-violentes” i “desobediències civils”. Segons ha defensat, la lluita pel dret a l’autodeterminació també mereix la “solidaritat i suport internacional” que han rebut altres causes. D’aquí la publicació del vídeo de Forest Films Studio.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i el vicepresident de l’entitat, Pep Cruanyes, durant la roda de premsa / ACN

Publicitat
Comentaris
To Top