Ciutat

El BBVA premia tres entitats sabadellenques per a projectes socials a Catalunya

Foto de grup de representants de les entitats premiades/CEDIDA

La Fundació Privada Atendis, la Fundació Privada AVAN i l’Alianza Española de Familias de Von-Hippel-Lindau, són les entitats sabadellenques premiades en aquesta  sisena edició, Territoris Solidaris.  BBVA destina 1.100.000 euros en el conjunt d’Espanya. D’aquests,  185.000 són per a projectes socials que es desenvolupin a  Catalunya

El  programa ‘Territoris Solidaris’,  el dur a terme BBVA i la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), i té com objectiu dóna suport a diferents projectes socials triats pels empleats del banc a Catalunya. Els  treballadors de l’entitat proposen i apadrinen projectes d’entitats del seu entorn per a ser votats pel conjunt de la plantilla a Catalunya. Dels 137 projectes apadrinats en aquesta edició, s’han seleccionat 31 que rebran una dotació global de 185.000 euros i que es calcula que beneficiaran a gairebé 185.000 persones.

Dels 31 projectes premiats, 3 són de Sabadell. L’entitat financera ha atorgat els premis en un acte celebrat a Barcelona. En aquesta trobada, el director territorial de BBVA a Catalunya, Xavier Llinares, ha destacat ” la gran tasca d’aquestes entitats i ha agraït el compromís dels empleats amb aquestes iniciatives”. Linares ha explicat que aquest programa és un dels més apreciats pels empleats del banc, “ja que permet arribar a entitats molt locals, amb la finalitat de difondre la seva tasca”. L’èxit de ‘Territoris Solidaris’ es deu, diu Linares “al fet que són els mateixos empleats els que tenen l’oportunitat de proposar i votar els projectes que presenten les entitats”

Des del naixement d’aquest programa, sempre s’ha buscat arribar a tots els àmbits geogràfics en els quals BBVA està present i atendre al major nombre de beneficiaris. En aquestes sis edicions s’han concedit un total de 180 ajudes en tot Catalunya, creant oportunitats per a més de 956.730 persones a través de projectes que busquen millorar la seva vida.

Dels  31 projectes escollits destaquen els vinculats a persones amb discapacitat i persones en risc d’exclusió social, representant respectivament cada àmbit 33% del total de projectes escollits. Sent el col·lectiu de gent gran, i d’infància i joventut, els principals beneficiaris.

La gran majoria dels premiats són entitats de la província de Barcelona. En concret, la meitat dels projectes són de la ciutat comtal i l’Àrea Metropolitana. El segueixen les comarques del Vallès Occidental amb 5 projectes -3 d’ells a Sabadell-, la demarcació de Lleida amb 4 i la de Girona amb 3.

Les entitats

La finalitat de la Fundació Privada Atendis és donar resposta a les necessitats d’atenció, assistència i promoció personal, familiar, social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual. Els diners que rebrà d’aquest programa es destinaran a un  nou vehicle de transport que permeti a les 30 persones del centre Aral de Atendis, la realització de les sortides i les activitats que duen a terme diàriament. Així mateix, per poder seguir amb el projecte “Taps X Atendis” de recollida de taps de plàstic, que l’entitat porta a terme des 2014 i que compta amb 8 oficines del BBVA que fan recollida habitualment.

La Fundació Privada AVAN (Associació Vallès Amics de la Neurologia) dóna suport a persones afectades per malalties neurològiques com ara: Alzheimer, Ictus, ELA, diferents demències, Parkinson, Paràlisi supranuclear progressiva, Tremolors, Corea de Huntington, Atàxia, l’Esclerosi Múltiple, entre altres. AVAN realitza activitats i  teràpies que contribueixen a mantenir les seves capacitats i que els permetin mantenir o millorar les seves habilitats i autonomia el màxim temps possible. Amb la donació de BBVA podran becar 130 famílies amb dificultats econòmiques perquè puguin accedir a les teràpies i activitats necessàries per a la millora de la seva qualitat de vida, ja que tant les persones afectades com els seus cuidadors necessiten ajuda per afrontar els canvis que aniran experimentant durant l’avanç de la malaltia

Per últim, Aliança Espanyola de Famílies de Von-Hippel-Lindau es dedica a donar suport a les persones que pateixen la malaltia rara Von-Hippel-Lindau i els seus familiars. Es tracta d’una malaltia amb una prevalença d’1: 36.000 persones, i  un dels pilars d’aquesta associació és la divulgació, fins i tot entre els metges, ja que moltes la desconeixen, de manera que intenten ampliar el coneixement de com es diagnostica, símptomes i, quins protocols mèdics s’han d’aplicar per la inexistència de tractament. En aquest cas destinaran la donació de BBVA a material informatiu i de divulgació (manuals, tríptics, …) i enviaments a hospitals i / o CAP. Amb l’objectiu de donar a conèixer una malaltia i una associació minoritària i que els afectats tinguin una millor atenció sanitària.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top