Publicitat
Diners

El Banc Sabadell guanya 258,3 milions d’euros en el primer trimestre de l’any

Jaume Guardiola, conseller delegat del Banc Sabadell, aquest divendres / D.S.

El Banc Sabadell va tancar el primer trimestre de l’any amb un benefici net atribuït de 258,3 milions d’euros, segons ha informat aquest divendres amb un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La xifra és un 0,4% més baixa en comparació interanual, però confirma la recuperació del benefici recurrent de l’entitat. Banc Sabadell, a més, ha reforçat durant aquest últim trimestre la seva posició de capital, a través de la venda del 80% de Solvia, valorada en 300 MEUR i que el grup espera que generi una plusvàlua de 138 MEUR. Així, la ràtio de solvència CET1 ‘fully loaded’ pel Banc Sabadell se situa en l’11,15%, i la CET1 ‘phase in’ en l’11,7%.

En els primers tres mesos d’aquest 2019, el Sabadell també ha reduït la ràtio de morositat, que ara se situa en el 4,1%. Així, el saldo d’actius problemàtics arriba als 8.186 MEUR, dels quals 6.383 són dubtosos i 1.803 a actius adjudicats, el que suposa una reducció trimestral de 93 MEUR.

D’altra banda, el total de costos el primer trimestre va ser de 777 MEUR, un 3,6% menys, principalment per la millora amb TSB, per sota dels 840 del mateix període de l’any anterior. Els costos recurrents i amortitzacions es van situar en els 748,6 MEUR, una reducció interanual de l’1,9%.

Pel que fa al marge d’interessos, ha caigut un 1,2% interanual fins als 901 milions d’euros, però el BS confia en tancar l’any amb un augment d’entre l’1% i el 2%. Sí que han crescut, un 9% interanual, les comissions netes, arribant als 342,7 MEUR.

Els recursos de clients en balanç suposen 139.986 MEUR i creixen un 5% interanual, i 1,9% intertrimestral. Els saldos a compte a la vista ascendeixen a 110.286 MEUR, un 8,3% interanual i 2,4% intertrimestral.

Els dipòsits a termini són per valor de 29.131 MEUR, el que suposa una caiguda del 3,1% i un 1,5% per sobre del trimestre anterior. El total de recursos de clients fora de balanç ascendeix a 43.655 MEUR, un 5,8% menys respecte al mateix període de l’any passat.

TSB

D’altra banda, els resultats del primer trimestre de 2019 mostren una millora en l’activitat de TSB, el banc del Sabadell al Regne Unit, que ha vist com creixien els seus nous préstecs hipotecaris en un 38,2% respecte al trimestre anterior fins a un volum superior als 1.500 milions de lliures esterlines. TSB, a més, ha fet una aportació positiva als comptes del grup de 7,3 MEUR.

Després dels problemes registrats durant l’any passat, el Banc Sabadell ha confirmat també que ha atès el 100% de les reclamacions relacionades amb la migració de la plataforma. TSB tindrà una nova consellera delegada, Debbie Crosbie a partir de l’1 de maig.

Publicitat
Comentaris
To Top