Ciutat

“Volem saber si la resta de l’equip de govern ho sabia”, diu Ciuró sobre el cas d’assetjament a l’Ajuntament

Lourdes Ciuró, candidata a l'alcaldia per Junts per Sabadell / LLUÍS FRANCO

L’alcaldable de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, assegura que el cas d’assetjament contra Maire Morao per part de l’alcalde Maties Serracant, regidor d’Urbanisme en el moment dels fets, “és molt greu” i en referència a la indemnització de 25 mil euros que estableix el jutjat de primera instància, creu que “no ho ha de pagar Sabadell”.

No obstant això, per Ciuró el quid de la qüestió està en saber si la resta de l’equip de govern, “i sobretot l’aleshores alcalde Juli Fernàndez“, estaven assabentats del que passava, tenint en compte, afegeix la cap de Junts per Sabadell, que Maite Morao havia denunciat els fets l’any 2015.

Solidaritat amb Maite Morao

Ciuró que expressa la seva solidaritat amb aquesta funcionària i tots els altres que han denunciat casos similars, afegeix que el de Maite Morao no és únic i “es dóna en altres ajuntaments i administracions”. I recorda la seva implicació com a ponent al Congrés de Diputats per tramitar i portar a aprovació la llei de protecció al denunciant que finalment no s’ha aprovat per l’avançament electoral.

L’alcaldable de Junts per Sabadell critica que, en el seu moment, el consistori vagi destinar una comissió interna a estudiar la denúncia de l’aleshores excap de Planificació Urbanística, Maite Morao. A criteri de Ciuró, aquest no era el tribunal adequat en ser part implicada i proposa que, per aquest tipus de casos, s‘estableixi mitjançant conveni un tribunal format per membres del Col·legi d’Advocats de Sabadell, la Síndica de la ciutat i el Secretari de l’Ajuntament en representació de la corporació municipal.

Pel que fa al moment que s’ha fet pública la sentència, just a l’inici de la campanya electoral per a les municipals del 26 de maig, Ciuró diu que “vull pensar que és perquè el jutjat de Primera Instància estan desbordats de feina, i fins ara no han tingut a punt la sentència”.

Per la seva banda l’Ajuntament nega els fets i la seva responsabilitat i ja ha anunciat que interposarà un recurs al TSJC.

Comentaris
To Top