Ciutat

Cuevillas diu que “la suspensió als diputats és un autèntic cop a l’estat de dret”

Lourdes Ciuró i Jaume Alonso-Cuevillas a la Cava Urpí, divendres vespre / LLUÍS FRANCO

Junts per Sabadell ha celebrat el final de la campanya electoral en un local emblemàtic de la ciutat. La Cava Urpí, ha acollit un bon nombre de seguidors de Lourdes Ciuró que també ha comptat amb l’escalf de l’advocat Jaume Alonso Cuevillas.

Cuevillas ha resultat l’atracció de la nit, tant per les seves explicacions exhaustives sobre la situació jurídica que afecten els presos i els exiliats, com pel seu bon humor. Ha dit que fa un any i mig que va fent ‘bolos’ per tot Catalunya, parlant de dret i ha afegit que arreu s’ha trobat molta gent que el volia escoltar.Com a jurista, li costa explicar algunes de les coses que estan passant, perquè ell tampoc les entén “això no és un procés judicial, és un acte repressiu, un càstig a la dissidència, i es jutja a la gent, no pels seus fets, sinó per la seva ideologia”.

Arran d’aquestes intervencions, diu Cuevillas, li van proposar presentar-se a Diputat al Congrés i al principi, va dir que no. Va canviar de parer, “quan des de l’exili, em van demanar que sortís de la meva zona de confort”, diu. No obstant també ha advertit que la feina d’advocat no la pensa deixar. Cuevillas ha manifestat que el seu pas pel Congrés de Diputats ha estat una experiència impactant, que allò que es veu per la televisió, és molt pitjor a la realitat.

De la relació amb  els grups parlamentaris, Jaume Alonso Cuevillas diu que, amb els diputats del PSOE s’hi pot parlar perquè en la forma són correctes, però ha advertit que a la realitat són tots iguals i ha definit la suspensió als Diputats electes com “un autèntic cop a l’estat de Dret”.

S’ha fet ressò de les paraules de Meritxell Batet, presidenta de la mesa del Congrés quan ha dit que es tractava d’una situació inèdita, “efectivament, ho és perquè ni a Turquia s’han atrevit mai a suspendre un diputat electe sense una sentència judicial.

Jaume Alonso Cuevillas preveu una 13a legisl·latura complicada però també ha dit que confia en “la plataforma mediàtica, que és el Congrés de Diputats, i  ” per fer sentir la nostra veu”. I ha afegit que aquest diumenge, la llista que encapçala Carles Puigdemont,  serà la llista més votada “perquè hi ha molta gent, que sense ser independentista, està molt farta i avergonyida de com es comporta l’estat espanyol”.

Seguidament, ha llegit una carta que Jordi Turull, li ha escrit des de la presó a Lourdes Ciuró. En aquesta carta Turull afirma que Lourdes Ciuró pot ser una magnífica alcaldessa per a la ciutat i que ara mateix podria tenir moltes altres responsabilitats polítiques, però que ella ha triat Sabadell perquè té la seva ciutat al cor i al cap. Ha recordat Lourdes Ciuró com una persona amb la que es pot parlar de tot, “però amb la Lourdes sempre s’acaba parlant de Sabadell”.

L’acte final de Junts per Sabadell ha continuat a la Cava Urpi amb l’actuació de Xavi Vidal& Berni Mora Band.

Comentaris
To Top