Ciutat

FGC vol connectar Sabadell i Barcelona amb un tren cada cinc minuts

Un tren de FGC a l'estació de Sabadell- Plaça Major / ACN

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) vol posar en funcionament quinze nous trens abans del 2021 a la línia Barcelona-Vallès. L’objectiu és reduir a cinc minuts el temps entre els combois que uneixen Sabadell i la capital catalana. Entre Terrassa i Barcelona la freqüència també serà de cinc minuts durant tot el dia; i a Sant Cugat, de dos minuts i mig.

Segons FGC, amb aquest increment dels trens la infraestructura arribarà al seu límit de rendiment. Per aquesta raó, ja es comença a especular amb un segon túnel sota Collserola, que entre altres mesures permetria augmentar la capacitat de transport d’usuaris dels Ferrocarrils.

El president de Ferrocarrils, Ricard Font, creu que amb aquesta mesura s’aconseguirà crear un “carrusel continu” de combois cap als “dos àmbits metropolitans amb un major creixement de la demanda de mobilitat dels darrers anys”, en referència a Sabadell i Terrassa.

Inversió en manteniment

De cara al futur la companyia també invertirà 300 milions d’euros en manteniment entre aquest any i el 2021, a raó de 100 MEUR anuals. En el període acumulat des del 2017, la xifra s’enfila fins al 500 MEUR.

Així mateix, per al 2021, FGC també s’ha marcat com a objectiu tenir la xarxa “100% renovada i robusta” per garantir “els nivells de fiabilitat actuals”, segons Font que ha recordat que en el darrer any l’empresa també ha assolit els màxims històrics en la valoració d’usuaris i de puntualitat, amb un 99,52%. Les actuacions consten, per exemple, de la renovació de la catenària, de les vies, dels sistemes de comunicació entre el tren i el centre de comandament o del balast, entre d’altres.

La línia 8 entre Plaça Espanya i Gràcia, a punt el 2025

Ricard Font també ha explicat que la unió entre Plaça Espanya i Gràcia, la futura línia 8, està previst que quedi enllestida el 2025. La setmana passada el Departament de Territori i Sostenibilitat va encarregar a Infraestructures.cat la redacció del projecte constructiu i les obres començaran a partir del 2021. El nou tram serà de quatre quilòmetres i les tres noves estacions seran Hospital Clínic, on es podrà fer l’intercanvi amb la línia 5 de metro; Plaça Francesc Macià, on es podrà enllaçar amb el Trambaix; i Gràcia, on es podrà connectar amb la línia Barcelona-Vallès. A Plaça Espanya comportarà la remodelació del vestíbul de l’estació d’FGC existent i de l’intercanviador amb l’L1 i l’L3 de metro.

Comentaris
To Top