Ciutat

La UAB i el Parc Taulí presenten el nou Pregrau Dual en Radiologia

El Parc Taulí i la Universitat Autonoma de Barcelona van presentar ahir divendres el nou Pregrau dual d’Especialista en Radiologia. Aquest Pregrau té com a objectiu oferir una formació especifica en el camp de la Radiologia, un camp que no ha deixat de créixer en els últims anys. Amb aquests nous estudis, doncs, s’aconseguirà una formació més pràctica i d’excel·lencia. El curs comptarà amb 60 crèdits i costarà de 2.500 euros. El pregrau es farà entre el setembre de 2019 i el juliol del 2020.

A la presentació hi van participar la rectora de la UAB, Margarita Arboix, el director general de la Corporació Sanitària Parc Taulí, Joan Martí i el co-coordinador del pregrau dual, Diego I. Ribas. De moment, el curs comptarà amb 20 alumnes en la prova pilot que faran la formació teòrica a l’Autònoma i la formació pràctica al Taulí. Serà un curs de titulació pròpia adreçat a professionals en actiu i a joves amb titulació de formació professional com a tècnics superiors en imatge per al diagnòstic i medicina. Tal com explica Arboix, “la formació professionalitzadora a les universitats ha de ser clau”.

Segons el co-coordinador del pregrau, l’aparició d’aquesta nova formació es deu a la carència de professionals especialitzats en aquest sector. “Volem que la formació respongui a aquestes carències” va assegurar. A més, segons Ribas, amb aquest Pregrau es dotarà al tècnic amb més capacitat de diagnòstic i enteniment d’estudis perquè puguin ajudar. Per tant, s’aconseguirà que les visites dels pacients siguin més profitoses i que el tècnic pugui funcionar de forma més autònoma sense que el metge hi hagi de ser per fer el diagnòstic.

Joan Martí va celebrar aquest nou projecte conjunt entre la UAB i el Taulí i ha assegurat que propostes com aquestes responen a necessitats del sector i ajuden “a ser més eficients als professionals”.

Comentaris
To Top