EDITORIAL

Justícia de segona

La justícia és un pilar fonamental de la convivència del país i, lamentablement, la valoració dels ciutadans de l’administració de Justícia no està en el seu millor moment. Casos com els de la ‘Manada’ o l’absolució de Sandro Rosell després de dos anys de presó provisional no generen confiança. A Sabadell tenim un cas flagrant, de signe oposat i igual conseqüència: els sospitosos en llibertat (i fugats) en el cas de la violació col·lectiva.

Darrere, però, una estructura de funcionaris i membres de les carreres fiscal i judicial fan el que poden en entorns laborals propis de països del Tercer Món, amb mancances evidents i condicions sovint irrespirables. I és que la Justícia mai ha estat una prioritat dels governants, ni dels que reparteixen els recursos des del govern central, ni dels que han d’administrar les misèries a la Generalitat. I a Sabadell uns i altres s’estan cobrint de glòria, ja des del 2008, allargant una situació provisional amb un pegat rere l’altre. Els últims dos, l’afegit dels dos nous jutjats, que agreugen encara més la situació, i la manca d’aire condicionat durant l’onada de calor. Si no li trobem una solució ja, tindrem una justícia de segona.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top