Ciutat

La CGT convoca quatre dies de vaga a Renfe en plena operació sortida

Les aturades se sumen a les convocades aquest dilluns per CCOO

Usuaris de Renfe esperant el tren a l'estació de Sabadell Centre / VICTÒRIA ROVIRA

El 31 de juliol, el 14 d’agost, el 30 d’agost i l’1 de setembre, en plena operació sortida de les vacances, els treballadors de Renfe estan cridats a la vaga. La Confederació General del Treball (CGT) ha convocat aquest dilluns aquestes quatre jornades de protesta per denunciar la falta de personal a la companyia. Segons el sindicat, aquest fet provoca que es doni un servei de poca qualitat a la ciutadania. “No s’està garantint la mobilitat als ciutadans”, asseguren des de l'organització.

Amb les protestes, el sindicat vol forçar que s’augmentin les taxes de reposició dels treballadors, que es respecti el dret a la conciliació familiar i que es freni l’externalització de serveis. Fonts de la CGT han assegurat al D.S. que Renfe no està complint amb la normativa pel que fa a la reducció de la jornada perquè “haurien de contractar uns 600 empleats més” i han opinat que "això no ho faran mai".

Publicitat

Les aturades afectaran el servei de Rodalies de Catalunya i la línia R4, que passa per Sabadell; així com serveis de Renfe de llarga i mitja distància. La CGT preveu que les aturades es produeixin entre les dotze del migdia i les quatre de la tarda; i entre les vuit del vespre i la mitjanit. Encara no s'han decretat serveis mínims, però sindicats com la CCOO ja s'han mostrat molt crítics amb els horaris "abusius" que ha marcat la Generalitat de Catalunya respecte a la vaga viscuda aquest dilluns 15 de juliol.

La CGT no ha secundat la vaga d'aquesta setmana per la manca d'acord entre els sindicats. Segons han indicat fonts del sindicat, dels quatre sindicats presents en el comitè d'empresa, només CGT i CCOO volien fer les aturades. UGT i el SEMAF, el principal sindicat del sector, han preferit anar per la via judicial. "Però aquests tràmits duraran anys, i necessitem una resposta ja", asseguren des de CGT, que representa al 12% dels treballadors de Renfe. Comissions Obreres no descarta ampliar les protestes més enllà d'aquest dilluns.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top