Ciutat

Ciutadans reclama eliminar els plàstics d’un sol ús de les dependències municipals

El regidor de Ciutadans Adrián Hernández / Óscar Espinosa

El grup municipal de Ciutadans (Cs) portarà a debat del ple d’aquest mes de juliol una proposta per eliminar els plàstics d’un sol ús dels edificis municipals i les activitats públiques organitzades pel consistori. La formació taronja proposa fer ús de vaixella reutilitzable sempre que sigui possible o biodegradable com a segona opció.

Segons el portaveu del grup, Adrián Hernández, l’objectiu és que “Sabadell comenci l’adaptació a la futura directiva per a la reducció de plàstics d’un sol ús a la Unió Europea”, pendent de ser ratificada pel Consell Europeu. En un comunicat, Hernández recorda que els plàstics d’un sol ús són força perjudicials pel medi ambient i “l’escàs reciclatge que es realitza”. Ciutadans posa sobre la taula dades de l’ONU en què afirma que el 79% de residus plàstics acaben en abocadors o en el medi ambient, només se’n reciclen el 9% i el 12% s’incinera. El mateix estudi preveu que al 2050 hi haurà més plàstics que peixos als oceans si se segueix al ritme actual.

Reduir el consum d’aigua envasada en plàstic

La proposta de Cs també posa sobre la taula que l’Ajuntament garanteixi, per exemple, que les màquines de vending situades en edificis municipals incorporin l’opció de servir sense got o, en cas contrari, siguin compostables. Una altra línia en què apunta la moció és en la de limitar al màxim l’ús d’aigua envasada en plàstic en els esdeveniments esportius municipals, i garantir que les entitats socials i esportives puguin tenir a la seva disposició material i utensilis de plàstic reutilitzables per minimitzar la possibilitat de generar residus en activitats i festes populars.

Hernández subratlla que el 2021 quedaran prohibits certs plàstics d’un sol ús i defensa que “és responsabilitat de les administracions públiques adaptar-se i avançar-se a aquesta directiva europea, sobretot davant la preocupant situació ambiental”.

Comentaris
To Top