ESPORTS

“Afrontem la temporada amb moltes ganes i il·lusió”

L’hora de la veritat. El director esportiu i tècnic del primer equip inicia la primera temporada, segona després d’agafar les rendes a l’equador de la primera volta, amb la intenció d’assentar les bases d’un projecte que el dia de demà pugui dur el Mercantil a Divisió d’Honor. López, que ja té la plantilla tancada, ha hagut de fer front a les baixes sensibles de Portero, Poch, Aiman, Boira o Caballero.

Carlos López, donant ordres als seus jugadors durant un partit / Lluís Franco

Com estan sent les primeres setmanes de preparació? Molt bé. La veritat és que estem treballant fort en aspectes tècnics i tàctics per arribar de la millor manera a l’inici de la competició. Aquestes setmanes de preparació jugarem diversos amistosos, per exemple, davant el Sabadell Nord i el Mollet, i també la visita a Girona i Puig-Reig o el partit contra el Nàstic, en què van veure la derrota (3-0).

Quin balanç fa de la temporada passada? L’any passat van passar coses que no estaven controlades i es van haver de prendre decisions que com a club crèiem que s’havien de prendre. Crec que el xoc el vam parar bé i la plantilla va tenir una gran rebuda quan vam entrar nosaltres. Vam aconseguir salvar l’equip amb una certa solvència i ara el que hem de fer és assentar les bases per fer un projecte. A mi m’agradaria que durés els dos primers anys per començar a pensar en l’objectiu que no sigui només mantenir-se, estant als llocs capdavanters i tenir l’opció de somiar en un hipotètic ascens.

Què ens explicaria de la sequera golejadora que veu patir, del factor que us va impedir sumar els tres punts amb equips com el Palamós, Mollet, Sant Andreu o Gironès-Sabat; o de la clau de no perdre amb el Barça, guanyar l’Espanyol o empatar amb la DAMM?

Sobre la sequera golejadora que vam patir, per a un entrenador trobar-s’hi no és fàcil, ja que cada un té la seva manera de gestionar l’equip. Jo vaig haver de canviar tota la dinàmica començant des de l’últim lloc de la classificació i la veritat és que vam ser un pèl irregulars i trobo que en començar de nou amb una plantilla que ja em coneix, podrem ser molt més regulars.

En segon lloc, sobre els punts perduts amb els equips que a priori semblaven de menys nivell que nosaltres, no hi va haver ni excés de confiança ni falta d’experiència contra ells. Jo crec que tots els equips tenen arguments per guanyar-te. També, si vas a remolc durant tota la temporada d’intentar allunyar-te de les posicions de baix, a vegades amb el context que generàvem era molt més fàcil jugar contra un equip que tingués la pilota i que nosaltres haguéssim de robar i sortir ràpidament, que quan venien equips amb una mica menys de talent i ens donaven la pilota, i aquí és on teníem un problema. També l’encert i la sort que hem tingut amb els equips grans potser amb els petits no l’hem tingut. Però jo recordo que vam perdre 11 punts del minut 89 al descompte com a Girona o Tarragona. Aquí hem de fer un pas endavant i és una de les coses pendents; el fet de ser capaços contra els equips que a priori són de menys nivell que nosaltres, generar més ocasions de pilota.

I respecte a la clau de fer un bon paper amb els equips grans és gràcies als jugadors per estar compromesos amb la manera que vam intentar jugar contra aquests equips. I el que tenim de bo és que com a entrenador creix una mica l’experiència de jugar contra ells i evidentment pots intentar triar els teus jugadors i ells van respondre bé. I com dius, potser ens va fallar ser una mica millor equip contra els equips que hauríem d’haver tret algun punt almenys.

Enguany, doncs, veurem un Mercantil més regular lluitant per cotes més altes? Jo crec que sí. Si acabem mirant números, vam ser el quart equip menys golejat. Sí que vam tenir alts i baixos però vam estar ben organitzats. Per tant, de cara a aquest nou repte que afrontem amb més ambició, hem de ser capaços de generar més ocasions contra els equips que a priori són més fàcils, començar amb bon peu, mostrar el nostre costat fort contra els grans equips de la lliga, evitar sequeres golejadores i tenir una plantilla prou àmplia.

A causa del gran moviment que hi ha hagut a l’equip, creu que heu suplit bé les baixes? Com afectarà? Hem apostat per jugadors de segon any perquè donin una mica de vida a l’equip, però també tenim el risc que ens tornin a marxar. Hi ha jugadors de tercer any que acaben, altres que se’n van pel bon nivell… i serà difícil trobar un Poch, Portero, Aiman, Sergi Boira o un Iván, però en venen altres que segur que també tenen el nivell dels que han marxat aquest any. Quan treballes bé perds jugadors, però trobo que hem fet una plantilla prou àmplia per intentar assemblar-nos i, per què no, millorar els registres de l’any passat.

Com es pren personalment i professionalment la marxa d’alguns jugadors talentosos cap a altres equips com la de Poch i Portero a la DAMM, equip fort de la mateixa lliga? Jo entenc que quan els jugadors fa molt temps que estan a un equip i se’ls acabi la trajectòria del futbol base, vulguin provar coses noves. Nosaltres som un club que no volem cap baixa, per tant volem jugadors que vulguin estar aquí. Ells han decidit anar a un altre lloc, el mateix que hi ha altres amb ofertes de Divisió d’Honor que s’han volgut quedar aquí. Amb ells, hauríem fet un equip molt potent, però ara ja no hi són. Ara intentarem fer una plantilla millor que l’any passat.

Després d’acabar la temporada a mitja taula, creu que us mereixíeu un millor lloc a la classificació? A causa que veu plantar cara als equips de dalt de tot… Jo sempre dic que la lliga nacional és la lliga més igualada que hi ha en tot el futbol base. Després de 34 jornades, et col·loca on et mereixes. Sí que és veritat que potser amb els de baix o algun partit que hem perdut ens mereixíem una mica més. Però també podem dir que el dia amb l’Espanyol vam anotar al minut 90. Així que no, jo crec que estem al lloc que ens mereixem i això ha de ser un bon punt de partida per voler millorar la classificació de l’any passat.

Creu que aquest equip pot obtenir més bons resultats i evitar les irregularitats de la temporada passada després d’anunciar-se els 10 fixatges? És un tema difícil. El que vam fer va ser fer la plantilla com més aviat millor per tenir jugadors que des del gener o desembre volguessin venir, que és quan comencem a fer captació. Jo crec que és més profunda i això ens acabarà de donar aquesta mancança de profunditat. Per exemple, quan un jugador estigui fora per sanció o lesió, en tindrem un altre i no haurem d’estar cada dijous i divendres pendents de si arriba o no el jugador en concret per al partit del cap de setmana. En això hem millorat.

Per últim, què espera dels dos grans derbis que vindran? Està nerviós per al 19 d’octubre? No hi havia un derbi sabadellenc des de la temporada 2015-16… Jo als derbis no els dono gaire importància, però sí que és veritat que Sabadell és una ciutat amb molt potencial futbolístic i per mi és boníssim que el Mercantil i el Sabadell estiguin mínim a lliga nacional. Jo ho trobo atractiu, perquè la gent s’animarà a venir i m’ho prenc més com una feina ben feta de tot el futbol base de la ciutat, que no pas com un derbi per dir qui és el millor.

Comentaris
To Top