Ciutat

Ciutadans vol una prova pilot de la recollida de residus porta a porta pels comerciants del centre

El 'porta a porta' a Palau-Solità en una imatge d'arxiu / LLUÍS FRANCO

Ciutadans ha proposat a l’equip de govern que es posi en marxa una prova pilot de recollida porta a porta de residus comercials a la zona del centre. L’objectiu, segons la formació taronja, seria “facilitar el reciclatge i acabar amb els problemes que provoca el deficient i insuficient sistema actual”.

“És una vergonya que els comerciants es vegin obligats a deixar les seves escombraries a la vorera, just al costat de les bústies de recollida, perquè quasi sempre estan plens”, ha assegurat José Luis Fernández, regidor de Ciutadans. La proposta de la formació taronja vol ser extensiva a tota la ciutat i, segons diuen, només afectaria als comerços.

Des de Ciutadans creuen que amb aquest model “s’acabaria amb les acumulacions de residus que durant tot el dia s’acumulen a les zones de recollida pneumàtica i els contenidors”. Des de la formació taronja recorden que la ciutat encara està molt lluny del 50% de recollida selectiva que ha marcat com a objectiu per l’any 2020 la Unió Europea.

Un projecte ja aprovat

 El passat mes d’abril, el ple municipal va aprovar el pla de prevenció de residus 2019-2024 que va presentar l’anterior govern. La previsió d’aquest és que, com a màxim, a l’any 2020 la recollida de residus porta a porta ja sigui activa pel comerç de la ciutat i posteriorment s’ampliarà a les zones residencials.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top