Diners

Inverteixen un milió per convertir la botiga Ribas en un restaurant

Gairebé 1 milió d’euros. Aquesta és la inversió que farà el grup empresarial Presseguer en un nou restaurant que estarà situat al número 8 del carrer de Gràcia, a l’edifici on hi havia la botiga de joguines Ribas. El març passat aquest establiment va abaixar la persiana després de 110 anys d’història. Gran part del local, planta baixa i primer pis, se l’ha quedat aquesta empresa de restauració lleidatana, que va començar les obres de reforma. Jordi Ribas va decidir quedar-se la segona planta per poder fer la seva exposició de joguines recopilades durant més de 40 anys.

El local del carrer de Gràcia està en obres / ÓSCAR ESPINOSA

La previsió és que el nou restaurant estigui obert el novembre. La intenció era obrir-lo abans, però les obres s’estan endarrerint. L’establiment tindrà una capacitat per a 140 comensals i s’hi farà cuina mediterrània. Es tracta d’una nova cadena de restaurants que s’estendrà a Catalunya i l’Aragó. Alhora que el de Sabadell, s’obriran aquest any el mateix tipus de restaurants a Lleida, Vilanova i la Geltrú i Saragossa. L’expansió continuarà el 2020 amb cinc locals més.

“Per a nosaltres, Sabadell és una ciutat de referència, coneixem el sector i el públic de la ciutat”, assenyala un dels socis de Presseguer, Rubén Andújar, que afirma que “el que nosaltres aportarem a Sabadell no hi és”. De fet, aquesta societat ja havia obert altres locals anteriorment a la ciutat. “Els sabadellencs també ens poden aportar molt”, subratlla el restaurador.

Sigui com sigui, Presseguer s’afegirà a l’àmplia oferta de restauració que hi ha al carrer de Gràcia. La competència s’incrementarà, ja que ara mateix hi ha El Traster, El Grazia, Santamasa, Udon i SandwiChez, que va obrir a finals del maig passat el seu primer local fora de Barcelona.

Vint contractacions

Amb l’obertura del nou restaurant està prevista la contractació d’una vintena de persones a la ciutat. “Som una cadena de restauració organitzada d’una qualitat més alta”, indica Andújar. En aquest sentit, un dels valors d’aquest restaurant serà la pizza elaborada de massa mare amb 72 hores de fermentació. De fet, part de la societat de Presseguer va ser un dels fundadors de la cadena de restaurants italians Tagliatella. Per aquest motiu, tenen molta experiència en pizzeries i cuina italiana. Malgrat això, segons indiquen, a la carta de Presseguer hi haurà pasta, arrossos i carns.

Més enllà de la cuina, que serà de l’estil mediterrani, aquest restaurant destacarà per la música, la imatge, el disseny i la decoració amb fusta. “És una nova experiència de restaurant”, avança l’empresari. Tot i la inversió que suposarà l’establiment –que està condicionada per la superfície del local–, els promotors asseguren que els preus “seran molt assequibles”.

Comentaris
To Top