EDITORIAL

Les mil cares de la mobilitat

La Setmana de la Mobilitat Sostenible ha aterrat aquest any a Sabadell en un moment de plena reflexió sobre el model ciutat. Dos temes històrics han tornat a escena aquests dies: el debat sobre el Quart Cinturó i el pàrquing del Passeig. De totes maneres, la mobilitat és un concepte polièdric, que s’ha d’analitzar des de molts punts de vista: salut, seguretat, economia, urbanisme, educació, infraestructures i medi ambient, entre altres.  La manera com ens movem ho transforma tot.

Publicitat

Per aquest motiu, en base a l’anàlisi de tots aquests elements cal decidir quin model futur vol Sabadell.  Són necessaris més pàrquings al Centre? Quin paper ha de tenir el vehicle privat? Com s’han de dissenyar els carrils bici? Quines zones poden ser només per a vianants? Són alguns dels interrogants a respondre. De moment, però, els joves han pres partit. Mitjançant el moviment Fridays For Future han demostrat que estan preocupat per la sostenibilitat i la situació d’emergència climàtica. Més enllà  de donar-li’s suport o simpatitzar amb aquest col·lectiu, caldria que les institucions escoltessin el seu crit. Si més no, és la generació que heretarà aquest món. I no estan disposats  a deixar-ho córrer.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top