Publicitat
Ciutat

Jaume Barberà descobreix Sabadell en el seu darrer llibre

Jaume Barberà, en un moment de la presentació de l'acte a càrrec de David Vila Ros / ÓSCAR ESPINOSA

L’escriptor, historiador aficionat i col·laborador del D.S. Jaume Barberà va presentar aquest dimarts el seu darrer llibre ‘Descobrint Sabadell’. Ho fa fer a La Llar del Llibre davant d’una multitud de persones que van emplenar de gom a gom la llibreria per escoltar les explicacions de Barberà sobre el motiu que l’havia empès a publicar aquest recull d’històries de la ciutat.

Abans, però, el també escriptor sabadellenc David Vila Ros va fer la presentació del llibre, tot fent menció de l’article de Sergi Pàmies publicat a ‘La Vanguardia’ el passat 8 de novembre, en què assegurava que els sabadellencs els agrada repetir d’on són perquè quedi clar, i acabava dient que un dia tots els catalans serien de Sabadell. Per això mateix, David Vila Ros va assegurar que el sabadellenquisme de Barberà és indestructible i que, qui millor que ell per saber què té Sabadell que tothom en parla.

Per la seva banda, Jaume Barberà va explicar que el motiu d’haver publicat un nou llibre (aquest és el sisè), ha estat oferir un recull de tots els articles publicats durant anys a la seva pàgina web. I va donar dues raons per comprar-lo: la primera, per protegir la llengua i cultura catalana en un moment en què “està amenaçada”, va dir. L’altra raó és per incrementar el nombre de lectors en català i va fer una distinció entre els lectors de català i castellà, els migrants i “aquells que només ho fan un cop a l’any per Sant Jordi“. Per aquest motiu, Barberà va dir que ell escrivia per a tots, tant per als que només volien regalar el llibre, com per als que volien saber més coses de Sabadell.

Barberà va definir el llibre ‘Descobrint Sabadell’ com de lectura còmoda i fàcil, “es pot llegir de davant enrere, pel mig o a l’inrevés, perquè es tracta d’històries independents”. També va anunciar que està escrivint una novel·la i va afegir: “Com sempre, tractarà de Sabadell”.

Publicitat
Comentaris
To Top