Publicitat
Ciutat

“En parlar-me de la bossa vaig armar un escàndol”

Quan el sistema digestiu o urinari no funciona correctament perquè, per exemple, es detecta un càncer colorectal, una de les solucions passa per treure aquest mecanisme fora de l’abdomen i fer-lo funcionar amb una bossa mitjançant una ostomia. El vestíbul del Taulí acull la primera exposició itinerant sobre aquest procediment, organitzada pel laboratori Hollister i el grup de treball en aquesta especialitat GESTO. Hi és des del 12 de febrer i hi serà fins dimecres 26 del d’aquest mateix mes.

Bolquers o bossa

A Ferran David de Sauzea, veí de Ripollet i pacient del Taulí, li van practicar aquesta operació a mitjans de l’any passat. Bàsicament es trobava que abans quan anava al lavabo tenia un “tap” que no li permetia fer les seves necessitats amb normalitat.

Publicitat

Ferran David de Sauzea, aquest divendres al Taulí / D.S.

Les dues últimes generacions de la seva família han patit algun càncer, així que el que més el va impressionar en saber què tenia no era això, sinó la solució que li van plantejar al seu càncer de recte. “Quan em van dir que portaria una bossa vaig armar un escàndol...”, recorda. “No vull bossa”, deia. Però el van informar i tenia dues opcions: o la bossa o bolquers. I va tenir clar que esculliria la primera opció. La segona li feia fàstic i “em veia una limitació social, física”. Una vegada operat, “queda molt”, la bossa l’acompanyarà per sempre però “puc fer vida bastant normal”. El seu agraïment als professionals de l’hospital és immens.

El president del Parc Taulí, Modesto Custodio, i el gerent de Hollister a Catalunya, Vicente Latorre, entre altres, han inaugurat l'exposició aquest divendres, titulada ‘Héroes i heroínas’. Compta amb 14 fotografies de casos particulars que han passat per una ostomia.

Una dona mira algunes fotos de l'exposició / D.S.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top