EDITORIAL

Donem mascaretes

Els hospitals són el paradigma clàssic de resiliència, passi el que passi han de trobar solucions sobre la marxa per seguir sent fidels a la seva funció, que és la de salvar vides. La situació creada per l’expansió del coronavirus és l’escenari més complicat imaginable, un test d’estrès extrem per al sistema sanitari. En aquestes condicions, el Consorci Hospitalari del Parc Taulí, primer ocupador de Sabadell amb gairebé 4.000 empleats, està absorbint l’impacte de la pandèmia amb mà ferma.

Si a les redaccions diem, mig de broma, que publicar un diari cada dia és un petit miracle, podríem dir sense frivolitzar que cada dia que passa que el Taulí –i, en general, els hospitals catalans– no s’ha col·lapsat i segueix garantint l’atenció durant aquesta pandèmia de notes apocalíptiques, és un gran miracle. Un miracle ben fonamentat en el sistema, la gestió i, sobretot, el compromís dels professionals sanitaris. Però és innegable que, tot i que està sota control, la situació és complicada, i hi ha nervis: es preveu que el pic d’infeccions comenci a pujar els pròxims dies i manca de material de protecció, especialment mascaretes, però no només. Els professionals fan una crida, i la ciutat ha de respondre: donem mascaretes!

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top