Diners

Distribuiran un milió de mascaretes per tornar a la feina amb seguretat

Un treballador amb una mascareta, al polígon de Can Roqueta / LLUÍS FRANCO

El Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC), la patronal terrassenca Cecot i la Federació Empresarial del Metall (FEM) han arribat a un acord amb l’empresa Hartmann, de Mataró, per distribuir un milió de mascaretes de protecció a preu cost entre els autònoms i empreses associades. Aquest material arribarà en tres fases amb l’objectiu que les empreses del Vallès puguin reprendre la seva activitat vetllant per la seguretat i la salut dels treballadors.

Gràcies a aquesta iniciativa, es podrà ajudar les companyies que tinguin problemes per disposar de material de protecció. La presidenta de CIESC, Alícia Bosch, ha explicat que “volem posar-ho fàcil a les empreses per garantir la seva seguretat”. Si més no, la iniciativa ha tingut una bona acollida entre els associats de l’entitat sabadellenca, que ja estan fent comandes. Aquestes mascaretes es poden adquirir en caixes de 50 unitats a un preu de 26 euros per caixa (+21% IVA).

“Com més aviat, millor”

El govern de l’Estat va ordenar la fi del confinament total ahir dilluns arreu de l’Estat, excepte a Catalunya, que començarà avui. Sobre aquesta decisió, Bosch assegura que “com més aviat comenci l’activitat econòmica, millor per a tothom”. La presidenta del CIESC ho justifica recordant que hi ha molts sectors industrials que donen servei a sectors de l’activitat essencial. A més, necessiten un temps per començar la producció i una aturada abrupta pot ser contraproduent. “El moviment econòmic ha de continuar circulant”, subratlla. En tot cas, el debat està en quines són les condicions de la tornada. “Tornem a l’escenari dels primers quinze dies”, recorda. En aquest sentit, és partidària que les activitats industrials que tenen necessitats d’exportació es reprenguin.

Publicitat

Això sí, Bosch subratlla que, com va passar durant les primeres dues setmanes de l’estat d’alarma, el retorn ha de ser esglaonat i s’han de mantenir les mesures extraordinàries de seguretat a les empreses com les mascaretes, la distància de seguretat, la distribució dels treballadors per torns i la priorització del teletreball. En tot cas, apel·la a “la responsabilitat de tothom”. En aquest sentit, Bosch ha demanat "la complicitat de tots els agents socials implicats: les organitzacions empresarials, empresaris, responsables de prevenció de les empreses, mútues de treball, sindicat, tots som part del sistema".

Diàleg social

CCOO i UGT es van adreçar al Govern i als líders patronals per proposar-los la constitució d’una mesa tripartita de concertació social que permeti arribar a acords per “garantir el compliment de les mesures de protecció de la salut en el treball, reforçar les cobertures laborals i preparar la represa esglaonada i responsable de l’activitat productiva”.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top