Ciutat

Així serà la sortida de nens al carrer un mes i mig després del confinament

Nens esperant a poder sortir al carrer, en un balcó / ALBERT SEGURA

El govern català decidirà a “finals de la setmana que ve” si els menors poden sortir al carrer “de manera limitada en el temps i en franges horàries” i ho condiciona al fet que no hi hagi cap “rebrot”. Així ho ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, en la roda de premsa de l’executiu català.

El PROCICAT analitzarà demà dissabte el pla que prepara el govern sobre els infants però la decisió no es prendrà fins d’aquí a uns dies. El conseller de l’Interior, Miquel Buch, ha assegurat que “no es farà cap disbarat” i que es plantejaran les mesures “de manera seriosa”.

Tot i així, no ha aclarit si el govern tirarà igualment endavant la mesura si el govern espanyol no ho autoritza, ja que, segons Buch, hi ha dies per debatre-ho amb l’Estat.

Protocol d’actuació

D’aquesta manera, a finals de la setmana vinent es podrà veure si hi ha repunts de casos, un cop aixecat l’enduriment del confinament, aquesta mateixa setmana. En cas negatiu, es podrà parlar de la sortida dels nens.

De 0 a 3 anys no necessitaran mascareta, però els més grans sí que n’hauran de fer servir. “No calen guants, però sí mesures higièniques”, ha assenyalat la Vergés en roda de premsa. En aquest sentit, ha demanat mantenir la distància mínima de seguretat, també entre nens.

A més, els nens no podrien sortir a la vegada, sinó que caldria establir franges de sortida. Tampoc podran marxar massa lluny, es podran fer trajectes propers a casa, ja sigui per fer un tomb amb limitacions o per anar a algun establiment en companyia dels pares.

L’Estat adverteix: Catalunya no pot anar per lliure

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, però, ha posat aigua al vi, recordant a la Generalitat que la decisió de quan deixar sortir als nens al carrer correspon al govern espanyol. “En el marc del decret d’alarma com tothom sap una decisió com a aquesta correspon al govern d’Espanya, i com també tothom sap el decret d’alarma està vigent fins al 26 d’abril, a no ser que es prorrogui”, ha dit en roda de premsa aquest divendres.

Illa ha remarcat que els governs autonòmics poden plantejar els escenaris de la desescalada i fer-los arribar al Ministeri de Sanitat amb l’objectiu de “planificar-lo i preparar-lo” però no “d’executar-lo amb un calendari determinat”. “El govern de Catalunya ens pot fer arribar els seus plantejaments que seran estudiats i avaluats”, ha afirmat Illa, sobre el pla de la Generalitat que contempla que els nens puguin sortir al carrer en un màxim de 10 dies.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top