Ciutat

Demà entrem a la fase 1: què podrem fer?

Gimnasos, bars i restaurants i reunions d’amics: us expliquem què canvia a Sabadell a partir de demà

Ja podrem prendre una cervesa amb els amics en un bar / PEXELS

La ciutat de Sabadell i els municipis de l’entorn de Barcelona, inclosa la capital, passaran dilluns a la fase 1Això comportarà noves llibertats, sempre amb aquelles limitacions que preveu l’estat d’alarma i amb totes les garanties sanitàries per evitar contagis i, el que seria pitjor, un rebrot dels casos que suposaria fer un pas enrere i tornar a restriccions ja deixades al marge.

Què podrem fer?

A partir de dilluns es podrà sortir de Sabadell, tot i que es recomana limitar els desplaçaments. Això permetrà trobades de fins a 10 persones, mantenint distàncies de dos metres, i sempre que es facin en la nostra mateixa regió sanitària, que engloba Vallès, Maresme (de Montgat a Arenys de Mar, inclosos) i Barcelonès nord (Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Badalona).

També es podrà tornar a brindar als bars i restaurants, però només a les terrasses, on només hi podrà haver la meitat de les taules que tenien fins ara. Caldrà netejar taules i cadires, canviar elements que hi hagi a sobre i es limitaran les taules a 10 persones.

El bus passarà de 33 a 43 vehicles, amb un 80% del servei habitual. Els gimnasos podran obrir per a exercicis individuals, i hotelsmuseus i biblioteques també ho podran fer, sense espais d’ús comú.

A les botigues de menys de 400 metres quadrats es manté l’aforament del 30% i sense cita prèvia. Als llocs de culte, com esglésies, l’aforament serà del 30%, mentre que les vetlles podran acollir fins a 15 persones.

Passejades en família

També es permetran caminades de grups de fins a 10 persones. D’aquesta manera, s’elimina la restricció que hi havia fins ara, que només permetia que els adults acompanyessin com a màxim tres nens a les sortides.

En qualsevol cas, en les passejades en grup s’hauran de respectar la distància de seguretat i les mesures d’higiene. En aquells territoris en fase 2, els grups podran ser de fins a 15 persones.

Esport en companyia

La darrera actualització al BOE també elimina la restricció de practicar esport individualment. És a dir, es podrà fer en companyia. També s’han d’aplicar mesures de contenció per minimitzar el risc de contagi del coronavirus.

El teu FAQS: 35 preguntes i respostes sobre les fases del desconfinament

Comentaris
To Top