Ciutat

El Taulí torna a obrir llits d’UCI al Frontal Gran Via

El Frontal Gran Via, en una imatge recent / VICTÒRIA ROVIRA

El Taulí ha obert aquest dimarts al vespre els primers 11 llits d’UCI per pacients amb coronavirus a la primera planta del Frontal Gran Via, de manera que es tornaran a utilitzar tal com ja es va fer en la primera onada de la pandèmia. El pas s’ha fet en un moment en què es necessiten llits per poder donar resposta a l’increment de casos continuat de les darreres setmanes. A dia d’avui, a l’hospital hi ha 147 pacients ingressats per aquesta malaltia, dels quals 33 estan a l’UCI.

A hores d’ara els pacients ingressats per Covid-19 ja ocupen les plantes 9, 6 i s’ha preparat mitja 4a per tenir més espai per noves hospitalitzacions. L’hospital preveu que entre aquesta setmana i la vinent es produirà el pic de contagis d’aquesta segona onada. La directora de l’UCI, Ana Ochagavía, situa “entre el 8 i el 10 de novembre” els dies més crítics.

Un dels llits del Frontal / CEDIDA

Per aquest motiu aquesta setmana estaran tancats dos quiròfans al matí i quatre a la tarda per poder atendre el repunt de la pandèmia. Aquesta mesura ja es va començar a aplicar dijous i divendres passat “perquè prevèiem que tindríem un dèficit de llits quirúrgics per a pacients amb Covid”, segons el director del Servei de Cirurgia i Aparell Digestiu del Taulí, el Dr. Salvador Navarro.

Precisament, dimecres passat el Taulí també ja va obrir 20 llits de forma provisional a la 2a planta del Frontal Gran Via. Aquests estan destinats a pacients de curta estada quirúrgica -no-covid, per tant- i s’han ubicat a continuació de l’espai habilitat per a la Unitat de Curta Estada d’Urgències, que ha deixat la seva ubicació habitual perquè s’està remodelant per millorar l’espai de l’atenció urgent. D’altra banda, continuen restringides les visites dels familiars als pacients ingressats.

La corba segueix baixant

En la darrera setmana de què es disposen dades del Departament de Salut, del 24 al 30 d’octubre, a Sabadell la corba de l’índex de rebrot ha seguit baixant, ara a 763 punts, a diferència dels 895 de la setmana anterior a aquesta.

També està disminuint l’índex de rebrot, cada dia més a prop de baixar de l’1, xifra que els experts recomanen que no s’hauria de superar. Entre el 24 i el 30 d’octubre se situa en 1,05 punts, lluny dels 1,5 de la darrera setmana.

El Taulí tanca quiròfans per l’augment de casos de Covid

Comentaris
To Top