Ciutat

La reobertura de sectors del 23 de novembre es farà per trams, que duraran quinze dies

La reobertura de sectors del 23 de novembre es farà per trams que duraran quinze dies

Un restaurant amb mesures de restricció / LLUÍS FRANCO

Es comença a encarrilar la reobertura dels diferents sectors, com són el de la cultura, l’esport i la restauració. El Govern prepara un pla per reprendre activitats fins ara restringides, a partir del 23 de novembre. Es farà per trams que tindran una periodicitat de quinze dies, segons ha avançat la consellera de Salut, Alba Vergés, aquest dilluns.

El pla es compartirà al llarg d’aquesta setmana amb els sectors implicats. En roda de premsa, els responsables sanitaris han defensat que es comencin a aixecar de forma progressiva les restriccions a partir de dilluns vinent per la “bona tendència” de les dades de contagis dels últims dies.

Tanmateix, no s’hauran assolit tots els objectius marcats, sobretot en l’ocupació de les UCIs. Vergés ha assenyalat que, tot i que fa uns dies Catalunya va superar el pic de contagis de la segona onada, encara no s’hi ha arribat pel que fa a l’impacte assistencial.

Tests d’antigen, a les farmàcies

Salut aposta perquè les farmàcies facin tests d’antigen, coneguts com a ràpids, per detectar el coronavirus, segons s’ha pronunciat la consellera Alba Vergés aquest dilluns, sense donar-ne gaires més detalls.

El coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19, Jacobo Mendioroz, ha explicat que es prepararà un document marc perquè els tests es facin amb “totes les garanties” de traçabilitat; de seguretat per als usuaris i professionals i de privacitat, ja que, ha remarcat, es tracta d’una prova diagnòstica. “No ens interessa que hi hagi aglomeracions de persones, algunes amb símptomes i d’altres, sense. Els tests s’han de fer amb seguretat i poder-ne interpretar els resultats amb totes les garanties”, ha subratllat.

Publicitat
Comentaris
To Top