Publicitat
SANT CUGAT

Sant Cugat retira la medalla d'or de la ciutat al rei emèrit Joan Carles

El rei emèrit Joan Carles I, en una foto d'arxiu del 2014 / ACN

El ple de Sant Cugat del Vallès ha retirat la medalla d'or de la ciutat al rei emèrit Joan Carles I, després d'aprovar una moció a petició d'Òmnium Cultural amb els vots de Junts per Sant Cugat, ERC i CUP. El Borbó ostentava la distinció des del 3 d'agost del 1977, que li va atorgar un ajuntament que la moció titlla de "predemocràtic".

El text també afirma que la monarquia espanyola és "un règim imposat i hereu del franquisme que no està sotmès a cap control democràtic”.

D'altra banda, el ple també s'ha adherit a la declaració de la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí que insta el Marroc a complir els acords internacionals.

Publicitat

El ple de Sant Cugat

A Sant Cugat s'ha acordat impulsar una mobilitat "més segura" a l'eix de vianants en el marc de la pandèmia de la covid-19. S'instal·larà més senyalització per organitzar el pas dels vianants i també es recordarà els consells bàsics de protecció davant la malaltia.

Finalment s'ha aprovat reforçar i ampliar la il·luminació de Nadal, tenint en compte que la campanya "tindrà una repercussió important per a la supervivència de molts negocis” atesa la crisi derivada del coronavirus.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top