Vallès

La pediatria es manté a Sentmenat i Polinyà

pediatria sabadell
Imatge d'arxiu de l'hospital de dia de pediatria del Parc Taulí, on fins ara es tractaven els nens i nenes amb càncer / LLUÍS FRANCO

La falta de professionals i la reorganització dels CAPs per fer front a la Covid són dues de les causes per les quals Salut ha concentrat l’atenció pediàtrica en algunes zones. Altres equipaments sanitaris, en conseqüència, s’han quedat sense aquest servei. Aquesta reorganització no afectarà Polinyà i Sentmenat, tal com sí que ha passat a Sabadell.

Salut ha assegurat que l’atenció pediàtrica està garantida en el futur als dos CAPs del municipi, tal com ha funcionat fins ara. El Departament s’ha expressat en resposta a la informació difosa per associacions com la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública de Polinyà, l’Associació de Pensionistes de Sentmenat o l’Associació de Veïns.

Així mateix, Salut també ha matisat que les baixes de personal de pediatria, tal com ha passat a l’EAP Polinyà-Sentmenat, es cobreixen per altres professionals, sense que això afecti els horaris.

Tanmateix, el director general corporatiu del Col·legi de Metges de Barcelona, el doctor Marc Soler, ja va alertar que la Covid ha evidenciat la falta de personal en algunes especialitats, entre les quals pediatria. En declaracions a l’ACN, recalcava que en els darrers anys l’administració ha fet esforços per augmentar les places, però no ha estat suficient per “donar sortida a les necessitats”.

Comentaris
To Top