Ciutat

Més de 1.400 ciutadans planten cinc mil arbres al Bosc de Can Deu

Amb les plantacions s’espera que l’ara desèrtic espai recuperi en un temps el verd que sempre l’ha caracteritzat
Amb les plantacions s’espera que l’ara desèrtic espai recuperi en un temps el verd que sempre l’ha caracteritzat / LLUÍS FRANCO

– Elisabeth Álvarez –

Les jornades de recuperació del Bosc de Can Deu han acabat amb la participació de més de 1.400 ciutadans que de forma voluntària han plantat cinc mil plançons.

Quinze mesos després de la ventada que va devastar el Bosc de Can Deu (el 9 de desembre del 2014), la col·laboració ciutadana ha permès que una part de l’espai iniciï el seu procés de recuperació. En el transcurs de quatre diumenges, més de 1.400 ciutadans han plantat 5 mil nous plançons, el que significa una mitjana de gairebé quatre arbres per persona. La superfície total reforestada han estat 6 hectàrees de quatre espais on el sòl està més compactat i on la regeneració natural és més difícil. S’ha replantat a la zona de Vallehermoso (que toca al barri de Can Deu), l’entorn de l’ermita de Sant Vicenç de Verders, l’espai del costat de l’aparcament de la carretera de Sabadell a Matadepera i finalment la de Sant Julià d’Altura. Entre els plançons hi ha de pi blanc, pi pinyer i alzina, i d’1 any i 3 anys de creixement.

Comentaris
To Top