Ciutat

El Suprem desestima els recursos dels empresaris de la Zona Hermètica

La desaparició de la Zona Hermètica tal i com la coneixíem fins ara serà un fet en breu. El Tribunal Suprem ha desestimat els recursos presentats pels empresaris d’oci nocturn de la zona i per tant els pocs locals que queden oberts hauran de tancar. El Tribunal Suprem (TS), en una sentència del 19 d’octubre de 2016, ha donat la raó a l’Ajuntament en el litigi que manté amb els propietaris dels locals de la Zona Hermètica. Concretament el TS ha desestimat el recurs de cassació que l’Associació Zona Hermètica de Sabadell i altres empresaris a títol individual havien interposat contra la sentència que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) havia resolt, el 19 de desembre de 2014, la qual ja desestimava el recurs interposat contra l’aprovació definitiva del Pla especial de regulació dels usos recreatius i de restauració del barri de Gràcia de Sabadell (PE63M).
Així doncs, el màxim òrgan del poder judicial espanyol confirma l’anterior sentència i declara que és correcte el pla especial de regulació dels usos recreatius i de restauració del barri de Gràcia aprovat el 23 de maig de 2011, de manera que ja no hi ha una altra instància judicial per recórrer.
Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, ha afirmat que «l’Ajuntament ha de complir en tot moment la normativa vigent, per això continuarà aplicant el pla especial d’usos recreatius com ha fet fins ara. I ho farà mantenint el diàleg amb tots els agents implicats, en aquest cas amb els veïns i els empresaris».
En aquests moments, passats ja els 5 anys que el pla determinava per cessar les activitats vigents, el consistori pot exigir als propietaris que tanquin definitivament els locals. Per aquest motiu, al final de novembre l’Ajuntament notificarà als propietaris l’inici dels expedients de revocació de les llicències per cessament de l’ús urbanístic.
A finals d’any podrien estar tancats tots els locals d’oci nocturn de la Zona Hermètica. Aquesta era la previsió que l’Ajuntament va fer el passat mes de maig, quan van caducar les llicències d’aquests negocis. En aquells moments es va posar en marxa un procés administratiu que preveia la comunicació als operaris de l’obligatorietat de cessar en l’activitat. En el seu moment, els empresaris van denunciar la pèrdua de llocs de treball que comportava el tancament de locals. En concret, van parlar de 400 ocupacions que podien desaparèixer. L’Ajuntament va estendre llavors, la mà als empresaris per seure a l’hora de redactar el nou pla de planejament que haurà de recollir els usos d’aquesta zona. Al juny hi funcionaven a la Zona Hermètica poc més d’una dotzena de locals que acabaran desapareixen d’aquest espai. Cada cap de setmana passaven per aquests bars i discoteques unes 2.500 persones ja que l’aforament era d’unes 3.300, segons els operadors.4-1-a-5-col

Comentaris
To Top