Publicitat
Ciutat

S’estrena un servei de menjador per a alumnes de secundària del nord

Cobrir les necessitats alimentàries dels alumnes de secundària és una assignatura pendent des que fa uns anys es va implantar la jornada intensiva als instituts públics. Ajuntament i Creu Roja han fet ara un pas endavant posant en marxa un servei de menjador per a joves del nord.

El projecte ja està en marxa i té capacitat per a atendre fins a 50 adolescents cada dia. Es dóna així resposta a alumnes que han finalitzat l’educació primària i que, per tant, no poden accedir ni al servei ni als ajuts de menjador.
A través d’un conveni signat entre l’Ajuntament de Sabadell i l’assemblea local de Creu Roja, 30 d’aquests joves en situació de vulnerabilitat accedeixen al servei de forma gratuïta.
El nou servei va nèixer del projecte ‘Jove, menja tu!, menjador per a adolescents a la zona nord’, que va ser un dels seleccionats en el marc dels pressupostos participatius Construint Ciutat corresponents a l’any 2017. Es va proposar ubicar l’espai a l’Institut Jonqueres, que disposa de les instal·lacions adequades per acollir-ho, i que des del primer moment ho va facilitar.
A més del servei de menjador, el projecte treballa amb els alumnes aspectes com l’assoliment d’hàbits, rutines i valors. En aquest sentit, una de les accions que es porten a terme és que són els mateixos estudiants els que cada dia col·laboren amb els monitors a parar i recollir la taula, entre altres activitats.

Publicitat

Per finançar la iniciativa, aquest curs 2017-2018 el pressupost és de 18.550 euros, dels quals l’Ajuntament aporta prop d’11.500 euros i la Creu Roja la resta.
Recentment, representants de l’Ajuntament de Sabadell i de la Creu Roja van visitar l’equipament. El director de l’Institut Jonqueres, Jonay Roda, reconeix que «és un servei que feia falta, ja que des del centre havíem detectat problemes d’hàbits alimentaris i d’alumnes que arribaven sense haver menjat. D’altra banda, considerem que els instituts de secundària són un bon espai que oferir serveis per educar en el lleure i en altres aspectes de la formació no reglada dels joves».
El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, recorda que «amb la introducció de la jornada intensiva a secundària, molts instituts van perdre el servei de menjador. Ara, amb aquesta iniciativa, intentem pal·liar aquesta situació al nord de la ciutat».

El president de Creu Roja Sabadell, Josep Masip, subratlla que amb el nou servei «donem resposta a les situacions de vulnerabilitat alimentària entre els joves des d’un treball coordinat i integral».

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top