Publicitat
Arxiu

El govern rebutja la pujada del 5,84% que demana Aigües Sabadell

El govern proposarà al ple municipal del mes de març, que es celebra aquest dijous, que rebutgi l’increment del 5,84 per cent de la tarifa de l’aigua que demana la Companyia d’Aigües de Sabadell (CASSA) per fer front a la pujada del 11,68% que des del mes de gener aplica Aigües Ter Llobregat (ATLL) a totes les subministradores.

Segons ha dit Joan Berlanga, tinent d’alcalde de Sostenibilitat, «no compartim la proposta i el fet que la companyia hagi presentat un expedient tarifari sense el nostre acord previ ens obliga a votar-lo desfavorablement al ple». Afegeix que «el nostre deure és defensar els interessos de la ciutadania i, en aquest cas, passa per dir no a un increment del preu de l’aigua que no compartim».

La darrera paraula de la proposta la tindrà la Comissió de Preus de la Generalitat.

Propostes alternatives

Per la seva part, el govern presentarà en aquest ple municipal i a la Comissió de Preus dues propostes alternatives a la de CASSA.

En la primera, si l’increment que aplica l’ATLL es manté -la Generalitat ha de resoldre el que el que es deriva de l’anul·lació del concurs de privatització un cop hi hagi govern- es proposa no apujar les actuals tarifes als usuaris però si compensar a la companyia per la diferència entre les tarifes a aplicar i les actuals. Això seria un 2,68 per cent. Aquest increment no aplicat seria assumit.

Publicitat
To Top