Ciutat

Quatre consells per gaudir d’una bona revetlla de Sant Joan

Una foguera a la plaça del Treball. Foto: Lluís Franco.

S’acosta la nit més curta de l’any i per gaudir d’una bona revetlla de Sant Joan l’Ajuntament de Sabadell i la Policia Municipal han elaborat una llista de consells a tenir en compte per gaudir de la forma més segura de la revetlla de Sant Joan, que aquest any arriba en dissabte.

Petards

Tant petards com coets o qualsevol altre material pirotècnic es recomana comprar-lo en establiments autoritzats. També es recomana no guardar els petards a les butxaques ni subjectar-los amb les mans. Tampoc es recomana encendre la pirotècnia prop de la cara ni del cos; a part de no llençar-los contra ningú. Per encendre els petards es recomana utilitzar metxes i vigilar que no hi hagi líquids inflamables a prop. Si un petard no s’encén bé, s’aconsella no tocar-lo durant mitja hora i remullar-lo.

L’Ajuntament recomana no llençar coets a menys de 500 metres de zones boscoses ni d’aglomeracions de gent. Finalment, es demana no encendre petards a l’interior de casa, d’una ampolla, una totxana o tirar-los per la finestra o el balcó. D’altra banda, la Policia Municipal ha difós una recomanació de quins petards són els més adients en funció de l’edat.

Fogueres

Per instal·lar una foguera cal demanar permís al consistori i indicar l’ubicació exacte on es vol posar. L’Ajuntament recorda que a tot Catalunya està prohibit fer foc al bosc i a 500 metres al seu voltant, tingui el bosc arbres o no. La normativa també inclou que s’ha de deixar, com a mínim, una distància de 15 metres entre la foguera i els cotxes que hi puguin haver aparcats i les façanes dels edificis.

Què es recomana als habitatges?

Com és habitual, per Sant Joan es recomana a tothom ja visqui en una casa o en un pis que tanqui totes les finestres i persianes i que reculli els tendals, per evitar l’entrada de guspires, petards o coets i que aquests puguin prendre foc.

Comentaris
To Top