Ciutat

La presó simbòlica és a la ciutat

La presó vista des de fora amb la primera voluntaria que s'hi ha ficat tot just acabar-la de muntar aquest matí de divendres

La presó simbòlica en defensa dels presos polítics ja ha arribat a la ciutat. Aquest matí ja l’han “estrenat” dues voluntàries, la Carola i la Isabel que hi han estat un parell d’hores. La presó simbòlica està instal·lada al racó del Campanar, i és iniciativa de l’ANC I Òmnium amb la col·laboració dels CDR, per reclamar l’alliberament dels presos polítics.

Les diferents entitats organitzadores han pronunciat un manifest, a favor de l’alliberament dels presos i en contra la repressió de l’Estat, advertint que tots els represeliats “no estan sols” i recordant que a banda dels empressonats, també hi ha exiliats.

Durant tot el cap de setmana quedarà a disposició de totes les persones que vulguin participar d’aquesta iniciativa tancant-se durant unes hores a dins. Dins la presó hi ha un llit, a més d’un sac de dormir tèrmic per si algú vol quedar-se a dormir. Els participants podran escriure en algun dels diaris a la seva disposició per explicar la seva experiència.

Mentre duri aquesta acció, tindran lloc diverses activitats a la plaça Dr. Robert, com actuacions i parlaments. A la nit, en aquesta mateixa plaça es farà el Sopar Groc, amb presència dels familiars dels presos polítics, que també servirà per recollir diners per la caixa de solidaritat dels presos. Aquesta iniciativa va néixer a Vic el novembre passat, i fins ara ha voltat per diverses ciutats catalanes, més recentment Terrassa i ara li toca el torn a la nostra ciutat.

Publicitat
Comentaris
To Top