Ciutat

Juli Fernàndez: “La nostra fita és mantenir l’actiu polític de l’1-O”

Conversem amb el tinent d’alcalde després del seu nomenament

Juli Fernàndez / Óscar Espinosa

El tinent d’alcalde Juli Fernàndez ha estat nomenat aquest matí delegat del Govern a Barcelona. D’aquesta manera, Fernàndez assumeix una responsabilitat com a representant de l’executiu català, el que no implicarà la seva renúncia a l’Ajuntament de Sabadell.

En un moment excepcional, cal fer coses excepcionals“. D’aquesta manera, Fernàndez ha explicat a Diari de Sabadell com ha rebut aquesta nova responsabilitat, en què té la intenció de mantenir-s’hi a no ser que sigui elegit com a alcalde després de les eleccions municipals de 2019.

Per a Fernàndez, el moment polític que viu Catalunya és “intens, complex i excepcional”. Considera que, davant una possible obertura al diàleg per part del govern espanyol, ara és el moment de mantenir-se en la via de “l’acció pacífica i el diàleg” i al mateix temps “mantenir l’actiu polític de l’1-O”.

Amb la retòrica pròpia d’ERC, demana “enxamplar la base” de cara a la “materialització” de la República catalana. “Vull avançar en les polítiques republicanes: totes les polítiques han de ser l’expressió perquè la gent visqui millor, no per una bandera“, sentencia.

Seguirà de tinent d’alcalde

Mentrestant, tot i mantenir-se com a tinent d’alcalde, el nou delegat del Govern posa de relleu que no percebrà cap retribució per les seves funcions a l’Ajuntament, ni directes ni tampoc dietes ni compensacions pels plens municipals, el que ja està establert al Codi Ètic del govern local. “Quan jo era alcalde tampoc en vaig cobrar. La meva manera de concebre la política és aquesta”, ha assenyalat.

El nou delegat del Govern ha explicat com va ser la comunicació del nomenament per part del vicepresident Pere Aragonès. “Em va preguntar si podia assumir la responsabilitat i fer-la compatible amb la meva funció a Sabadell”, ha explicat Fernàndez, que ha pres aquesta decisió després de consultar-ho i rebre l’aprovació de la seva família.

Comentaris
To Top