Ciutat

El carril bici entre Sabadell i Terrassa serà una realitat al 2019

El nou carril bici unirà Sabadell i Terrassa i tindrà una longitud de 4,1 quilòmetres

/ D.S

“Aquest serà un projecte històric de la mobilitat del Vallès”, amb aquestes paraules s’expressava el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, en la presentació del projecte del carril bici que unirà Sabadell, Matadepera i Terrassa. La infraestructura de 4,1 quilòmetres de longitud permetrà connectar aquestes tres ciutats a través del foment la mobilitat sostenible en un projecte que costarà 3,2 milions d’euros finançats íntegrament per la Diputació de Barcelona.

“Se’n beneficiaran 430.000 persones”, explicava Castells fent referència a la suma d’habitants d’aquestes tres ciutats. El president de la diputació també ha posat de manifest que la infraestructura serà una alternativa als més de 20.000 vehicles que circulen diàriament per aquestes carreteres.

La primera fase de les obres es completarà la primavera de 2019 i serviran per acabar la connexió entre Terrassa i Matadepera. A la tardor d’aquest mateix any està previst que acabi la segona fase del projecte que unirà Matadepera i Sabadell i completarà la connexió entre les dues capitals del Vallès Occidental en un termini de deu mesos.

Un dels elements més importants de l’obra serà la rotonda que es construirà a la intersecció de la C-1415a i la BV-1248 i que suposarà una inversió d’uns 400.000 euros del projecte. “És un tram on, tot i no haver-hi hagut accidents greus, té un alt nivell de perillositat”, apuntava Jordi Fàbrega, diputat responsable del projecte.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha posat en valor la integració del projecte “en un espai freqüentat però amb un elevat valor paissatgístic”. Serracant destacava que aquesta infraestructura servirà també “per ordenar aquests espais naturals”. “La mobilitat és un dels reptes més importants que tenim, per salut i també per seguretat”, argumentava Serracant qui ha agraït a la Diputació les consideracions que han tingut en el projecte en l’àmbit mediambiental.

D’aquesta manera la Diputació fa realitat un projecte que les capitals de la comarca portaven anys reclamant, especialment a Sabadell, on el trànsit de persones i bicicletes al carril bici del tram de Sant Julià i Can Deu és considerable. “És un dels espais naturals més freqüentats”, assenyalava l’alcalde de Sabadell.

Comentaris
To Top