Ciutat

Les obres al Taulí s’allargaran sis mesos per un canvi en l’empresa adjudicatària

La conselleria de Salut ha retirat la concessió a Acciona després que es modifiqués el pressupost

Les obres a l'entrada a Urgències de l'Hospital Taulí el maig del 2018 / LLUÍS FRANCO

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat aquest dijous en seu parlamentària que la Generalitat ha decidit rescindir la concessió a Acciona, encarregada de les obres d’ampliació de les urgències de l’Hospital Parc Taulí, davant l’augment de pressupost. El canvi suposarà un enredariment d’almenys mig any en les obres, donat que s’haurà de començar de nou el procediment d’adjudicació. Fonts de l’Hospital Taulí han informat que encara el calendari i termini de les obres s’anunciarà en els pròxims dies.

Vergés ha detallat que Acciona, després de guanyar el concurs, ha modificat el pressupost de les obres fins el 20% màxim que permet la llei i que, per aquest motiu i tenint en compte que ”no ens sobren els recursos”, el Departament ha pres aquesta decisió. La consellera ha qualificat la situació de ‘‘clamorosa i injusta’‘ perquè sorgeix d’empreses que són grans ”especialistes” en fer concursos.

Les obres al Taulí van quedar paralitzades a principis de setembre. Les tasques d’ampliació van començar el maig passat i tenien un calendari d’execució de 15 mesos. L’ampliació ha de donar resposta als problemes de saturació que pateix el servei del Taulí des de fa anys i comptava amb la construcció de dues noves plantes a sobre de l’actual edifici i 72 nous llits. L’Ajuntament de Sabadell aporta al projecte fins a 4 milions d’euros.

Comentaris
To Top