Ciutat

Més de 1.000 persones pugen a l’Èrica aquest cap de setmana

El bus ÈRICA, pel passeig Manresa / ÓSCAR ESPINOSA

Entre dissabte i diumenge un miler de persones van provar el bus autònom elèctric Èrica. El microbús va fer els viatges dissabte de 16h a 21h i diumenge de 11h a 14:30h i de 16h a 20h. Divendres, quan s’havia de posar en marxa per primer cop a Sabadell, el desgast d’una peça va impedir fer l’acte de presentació oficial i només hi van poder pujar quatre passatgers, segons l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU).

Sabadell ha estat la tercera ciutat on ha arribat l’Èrica. La gira catalana del bus autònom va començar el passat 7 de setembre a Sant Cugat, i també ha circulat per Terrassa. Després de Sabadell, el bus viatjarà aquesta setmana cap a Girona, on s’hi estarà del 26 al 29 de setembre, i posteriorment també arribarà al Vendrell, Reus, Martorell i Vic.

Fins ara, gairebé 5.700 ciutadans ja han pujat a l’Èrica, un nom que respon a les inicials d’Elèctric, Revolucionari, Intel·ligent, Compartit i Amable. L’autobús té una capacitat per a 12 persones (6 assegudes i 6 dretes) i és 100% elèctric, climatitzat, i accessible per a persones amb mobilitat reduïda, ja que incorpora una rampa automàtica que es desplega a la mateixa vegada que el vehicle s’abaixa.

La presència del bus autònom a Sabadell ha anat acompanyada d’una carpa on es donava informació, no només de com funcionen els busos autònoms, sinó també dels canvis econòmics, culturals, de planificació urbanística o paisatgístics que comportarà l’arribada del transport públic amb vehicles autònoms als municipis de Catalunya.

Comentaris
To Top