Ciutat

Cocido andalús a la Font de Can Rull

Membres de l'Agrupació Andalusa San Sebastián de los Ballesteros preparen el 'cocido' / Victòria Rovira

65 quilograms de cigrons, 25 de cansalada i papada de porc, 3 de gallina, 5 de cua de toro, i 75 de patates són les quantitats que han utilitzat des de l’Agrupació Andalusa San Sebastián de los Ballesteros per preparar el seu tradicional ‘cocido’ andalús aquest migdia. Més de 500 persones han gaudit d’aquesta exquisidesa a la font de Can Rull.

Els organitzadors han començat la jornada ben d’hora. Un grup s’ha encarregat de preparar la infraestructura, mentre que un exèrcit preparava els ingredients que anaven directament a les olles. Cap a les dotze del migdia, la gent ha començat a arribar a la ubicació per gaudir d’una jornada festiva.

L’activitat té més de 30 anys, explicava el Joaquín Lesmes, president de l’agrupació andalusa, que ja fa 42 anys que va néixer. Entre les activitats principals d’aquesta entitat està la romeria de la diada de San Isidro Labrador al maig, el tradicional cocido andalús que dona la benvinguda a la tardor, i les migues andaluses a la primavera. “Avui hi ha molta gent, ja veurem com aconseguim alimentar-los a tots”, deia Lesmes mentre reia.

Cap a les dues del migdia, els assistents han començat a fer cua per recollir el seu plat de ‘cocido’, i acte seguit s’han assegut per devorar-lo. Per maridar un bon menjar, hi ha hagut un bon acompanyament musical. A l’escenari s’han fet diverses ballades de sevillanes a càrrec d’alguns grups de la ciutat.

Representació institucional i d’altres entitats culturals 

 En aquesta activitat han participat l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i diferents  representants dels partits polítics locals. També hi ha hagut representació d’altres entitats culturals com els sardanistes o del Centre Aragonés de Sabadell.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top