Publicitat
Diners

Banc Sabadell supera la prova d’estrès

La seu social del Sabadell, a Alacant / ACN

El Banc Sabadell té un nivell suficient de capital per fer front a escenaris adversos i superar els shocks del mercat fins al 2020. L’Autoritat Bancària Europea (EBA) ha fet públics aquesta tarda els resultats de les proves d’estrès a 48 bancs de la Unió Europea, quatre dels quals són espanyols.

L’entitat financera sabadellenca ha dut a terme una sèrie d’accions durant aquest any com la venda del seu negoci als Estats Units o els estalvis de costos que li permetrien elevar la seva ràtio de capital de màxima qualitat fully loaded fins al 8,39% a finals de 2020 en el pitjor escenari del test d’estrès. Segons la prova d’esforç de l’EBA, el Sabadell mantindria una solvència del 7,58% al tancament del 2020 en l’escenari més advers, que el banc eleva 81 punts bàsics fins al 8,39%.

El Sabadell ha valorat aquestes proves indicant que aquests resultats “subratllen el sòlid model de negoci i la seva capacitat de recuperació sota l’escenari més estressat”. També ha destacat que l’entitat sabadellenca té la posició de capital més forta entre els seus competidors espanyols (12.03% CET1 fully loaded a finals de 2017). A més, es confirma la gran capacitat del banc per generar capital (8bps fins al 12,89% CET1 el 2020) continuant amb la seva tendència de generació positiva des de l’últim EBA.

Publicitat
Comentaris
To Top