Ciutat

Serracant i Smatsa asseguren que el diàleg continua

Un equip de neteja d'SMATSA / LLUÍS FRANCO

L’empresa admet que ahir tenia una reunió amb l’Ajuntament que no es va fer, però les dues parts asseguren que el diàleg continua obert

Un equip de neteja d'SMATSA / Lluís Franco

L'”espai de trobada” anunciat ahir per Ajuntament i Smatsa ha arrencat amb bones intencions de les dues parts per arribar a un acord que eviti l’ERO, però també ahir mateix s’hauria produït una discrepància en el quadripartit sobre com afrontar la situació, segons ha avançat Ràdio Sabadell. Les dues parts, però, han confirmat al D.S. que el diàleg hi segueix sent i que es continua treballant per evitar els acomiadaments.

Segons Smatsa, ahir a la tarda hi havia convocada una reunió amb el govern local, però aquesta no es va produir i fonts properes a la direcció desconeixen els motius. Preguntat aquest matí per això, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ni ha confirmat ni desmentit aquesta informació. L’alcalde ha insistit en què “hi ha d’haver una via de diàleg, hi és, segueix oberta i no s’ha trencat”. Serracant ha fet aquestes declaracions preguntat pels periodistes aquest matí en la roda de premsa prèvia al ple del mes de novembre, de demà.

 “El govern ha iniciat un espai de diàleg amb l’empresa amb una reunió que es va produir dilluns a la tarda i amb altres que s’han anat produint més enllà del que diguin algunes fonts i que publiquin alguns mitjans. Hi ha hagut més reunions de les que són públiques i hi haurà totes les reunions necessàries”, ha afegit Serracant.

L’alcalde ha reiterat el posicionament del govern local en les negociacions i ha explicat que el consistori té un doble objectiu, que és la fiscalització del contracte perquè es compleixi -el govern manté que fins ara no es complia-, i aconseguir la retirada de l’ERO. Si finalment es fan els 43 acomiadaments, Serracant ha assegurat que l’Ajuntament revertirà la situació.

Maties Serracant no ha volgut precisar en quin punt es troben les negociacions amb Smatsa. Però l’alcalde ha explicat que ho fa per un motiu de discreció; “es farà amb la discreció necessària perquè es pugui arribar a un bon acord que no pot ser cap altre que no sigui la retirada de l’ERO”, sentencia. De moment des de l’empresa no faran més declaracions perquè expliquen que se segueix treballant per reconduir la situació.

El quadripartit està unit en aquesta qüestió?

La ràdio municipal manté que va ser el govern local qui hauria suspès la reunió d’ahir amb Smatsa. Segons Ràdio Sabadell, el govern quadripartit està dividit sobre com afrontar aquesta qüestió i tal com apunta la ràdio i també ha confirmat el D.S., és per discrepàncies d’una de les quatre forces sobre com afrontar la situació.

En relació amb això, l’alcalde ha assegurat que el govern està unit en aquest assumpte i ha matisat que “sens dubte, dins el govern, no ara, sempre, hi ha debats molt interessants, perquè és un govern amb quatre forces, i més en una situació tan greu com en la que ens trobem”.

Comentaris
To Top