Publicitat
Ciutat

Adverteixen de l’auge de festes de Cap d’Any privades sense mesures de seguretat

paladium zona hermètica

Els propietaris de les antigues discoteques ho atribueixen a la falta d’oferta d’oci nocturn a Sabadell

La discoteca Paladium el dia del seu tancament / Victòria Rovira

Els empresaris de la Zona Hermètica de Sabadell alerten que estan proliferant les festes de Cap d’Any privades sense que aquestes compleixin les mesures mínimes de seguretat. Els propietaris de les antigues discoteques denuncien públicament un augment de festes organitzades en locals particulars o llogats especialment per celebrar l’arribada del nou any.

“Bastanta gent ens ha comentat que no estaven disposats a agafar el cotxe i que s’organitzen per fer una festa en qualsevol local”, assegura Joan Cosp, president de l’Associació de Locals de la Zona Hermètica. Cosp lamenta que tot plegat es deu a la falta d’oferta d’oci nocturn des que l’Ajuntament va tancar totes les grans discoteques.

Incomplir la normativa

L’Associació de Locals de la Zona Hermètica insisteix que el compliment de les mesures de seguretat era “primordial” per a les discoteques, i lamenta que aquest 31 de desembre es celebraran diverses festes privades que no segueixen els requisits mínims. “Si tu organitzes una festa privada, les mesures de seguretat no es contemplen tant, perquè agafes un local d’uns 100 metres quadrats i allà celebres el cap d’any, però poden passar coses”, adverteix Joan Cosp, que senyala, sobretot, el risc d’incomplir la normativa respecte les sortides d’emergència.

Cosp lamenta que l’auge de festes de Cap d’Any sense les mesures mínimes de seguretat és conseqüència del tancament de les discoteques decretat per l’Ajuntament de Sabadell mentre no es redacta el Pla especial de regulació d’usos recreatius. En aquest sentit, critica que el consistori no els permetés mantenir els negocis oberts fins a finals d’any.

“No només parlem de Cap d’Any, sinó dels sopars d’empresa i de les festes de Nadal, perquè són dates en què molta gent ha hagut d’agafar el cotxe”, apunta el president dels operadors, que retreu a l’Ajuntament que “una ciutat com Sabadell, amb 200.000 habitats, no tingui una zona d’oci on la gent pugui gaudir i passar-ho bé”.

Al seu torn, des del consistori, neguen que es tingui constància de cap festa “il•legal” de cara a la nit de Cap d’Any i avancen que si la Policia Local detecta algun esdeveniment actuarà “prioritzant la supervisió de les mesures de seguretat”.

Publicitat
Comentaris
To Top