Oci i cultura

Crítica musical: Lieder en favor de l’assistència mèdica

Sabadell és una ciutat plena d’al·licients culturals que, al marge dels cicles i entitats més afermades, també presenta propostes només  circumstancials o escadusseres que n’enriqueixen i diversifiquen l’agenda. En ocasions, a més, maridant causes altruistes. Un exemple d’aquesta dinàmica va tenir lloc ahir dissabte al Casal Pere Quart amb la celebració d’un recital a càrrec de la cantant Patrícia Sendra i el pianista Manel Ruíz. L’acte va ser d’entrada gratuïta i organitzat per l’Associació Curae avesada en l’assistència a domicili, clíniques i hospitals, així com atenció diversa a pacient i gent gran.

Emmarcat en una voluntat continuista de propostes semblants anunciada des de la pròpia entitat, el concert incloïa un ventall de lieder i cançons de compositors francesos com Delibes, Fauré, Duparc, Debussy i Poulenc contrastats per algunes peces de Granados i Albéniz , dos compositors d’arrel catalana molt influïts per l’estètica francesa del segle XX.

Enmig, la veu enregistrada de Marta Briones recitava una breu però suficient selecció de poemes de Joan Sebastià Pons i Màrius Torres en una il·lustració que arrodonia la vessant poètica de la proposta i el fil conductor de la vetllada. A més, la soprano va fer gala d’un abundós material d’atrezzo amb què jugava en escena durant les seves intervencions, amenitzant un concert equilibrat en la seva duració. A més, el pianista Manel Ruiz va lluir-se en algunes peces com l’Arabesque de Debussy o la Oriental de Granados.

Comentaris
To Top