Publicitat
Ciutat

Guanyem demana més informació i transparència a CatSalut pel trasllat de l’oncologia pediàtrica

Guanyem demana més informació i transparència a CatSalut pel trasllat de l’oncologia pediàtrica

D'esquerra a dreta, Montserrat Bosque, Marisol Martínez, Sebastià Gallardo i Laura Tribes

Guanyem demana que “s’aturin màquines” en el procés de trasllat del servei d’Oncologia Pediàtrica del Parc Taulí a l’hospital Vall d’Hebron, i reclama una “informació més clara” a CatSalut. Marisol Martínez, alcaldable de la formació, també demana més participació de la ciutadania en la decisió final.

“Hem esperat totes les explicacions que ens han donat des del Taulí i de CatSalut”, explicava Martínez. Guanyem no entén “per què hi ha dèficit d’informació si el procés de centralització és una solució tan bona”.

Segons Martínez, el territori ha estat “castigat” per falta d’inversió. “Estem farts de que ens menteixin sistemàticament amb els compromisos, com en el cas de l’hospital l’Ernest Lluch, del que encara esperem la primera pedra”, explicava l’alcaldable de Guanyem. Segons Martínez, CatSalut titlla el procés “d’especialització”, i no ho reconeixen com una retallada, cosa què “estaria bé que reconeguessin”. “Ells ens deien que s’emporten l’especialització, però aquí es queda el tractament i quan ho hem parlat amb pediatria ens han dit que era una mitja veritat o una mentida, perquè si s’emporten els oncòlegs no podem continuar tenint el tractament”, deia Marisol.

“La nostra petició a CatSalut i al Consell d’Alcaldes de demà és, que es parin maquines i i que obrim un debat per saber quin és el futur i el desenvolupament del nostre Hospital”, assegurava Martínez. Marisol Martínez també ha anunciat que votarà a favor de la moció del ple que demana que s’aturi el trasllat.

“Barcelonacentrisme”

El doctor Sebastià Gallardo, que anirà en les llistes de Guanyem en les pròximes eleccions municipals, també ha criticat la poca transparència que ha tingut CatSalut a l’hora d’informar sobre el trasllat. Gallardo ha defensat la qualitat del servei que ofereix el Taulí i ha criticat que ara es faci la centralització.

“Fa anys es va defensar la descentralització i nosaltres ho vam creure. Es va parlar d’aproximar els hospitals a menys de 60 quilòmetres dels municipis i aquests centres de proximitat han anat pujant de nivell”, assegurava Gallardo, i afegia que ara s’aposta pel “Barcelonacentrisme”. Gallardo aposta pel treball en xarxa més que per la centralització dels serveis d’alta especialització.

La pediatra Montserrat Bosque, també ha defensat el treball en xarxa. Bosque també advertia que sense les dues oncòlogues que té l’àrea de pediatria del Taulí no es podrà continuar donant l’atenció. Per a ella la “proximitat” és fonamental, per evitar uns trasllats llargs als nens i sobretot per estar ben a prop del nucli familiar.

“El Taulí és especial”

A la roda de premsa també ha participat Laura Trives, membre de l’associació Aleta, que pateix una malaltia considerada minoritària anomenada Talassèmia Mayor. Trives destacava el valor que té l’àrea d’oncopediatria. “La proximitat no és només física, és proximitat amb la gent que et cuida, que t’atén; el tipus d’atenció que té el Taulí és especial i diferent”, assegurava Trives. “No és el mateix un hospital tan gran com el Vall d’Hebron que el Taulí, que és com estar a casa”.

“Aquestes coses no es poden decidir en base a les xifres”, explicava Laura Trives. Ho qüestionava basant-se en la seva malaltia, de la qual només hi ha cinc casos a tot Catalunya i es preguntava què fer amb l’atenció.

Publicitat
Comentaris
To Top