Publicitat
Esports

La Copa del Món júnior d’esgrima reuneix 23 països a Sabadell

Protagonistes en l'acte de presentació del torneig amb els tiradors locals Erik i Arnau Fernández/P.F.

L’esgrima tornarà a ser gran protagonista aquest cap de setmana a la nostra ciutat. Amb l’organització del Club d’Esgrima Sabadell-Jaume Viladoms i el suport de l’Ajuntament i la Federació Catalana es disputa la Copa del Món júnior en la categoria de floret masculí. Dissabte serà el torn de la competició individual i diumenge per equips. L’escenari és el Pavelló Municipal d’Esports de Sol i Padrís.

Està prevista la participació de 23 països, amb un total de 120 tiradors inscrits. En el Top-5 trobaríem França, Rússia, Japó, Estats Units i Itàlia. “Serà una competició d’altíssim nivell perquè hi seran 7 dels vuit primers tiradors del món júniors, entre ells el primer del rànquing, l’italià Marini”, va explicar el president de la Federació Catalana, Miquel Ojeda, en l’acte de presentació oficial. La regidora d’Esports, Marisol Martínez, va subratllar que “es tracta d’un esdeveniment que torna a posar la nostra ciutat en el màxim nivell mundial d’una especialitat que representa els màxims valors de l’esport”. És la primera vegada que aquesta competició se celebra a Sabadell. Curiosament agafa el relleu de Terrassa.

Publicitat

Elvira Lupascu, presidenta del Club Esgrima Sabadell-Jaume Viladoms, també mostrava la seva satisfacció, sobretot en clau local. Va mostrar el seu “orgull” per la participació amb el combinat català de quatre representants de l’entitat local, els germans Erik i Alan Fernández, presents a l’acte, Adrià García i Arnau Gumà. “És molt difícil arribar fins aquí i ells han treballat moltíssim. De fet, serà una bona prova de foc perquè tots quatre participaran en el Campionat d’Europa de Foggia (Itàlia) la pròxima setmana”. Sobre les opcions de progressar d’aquests tiradors va assenyalar que “ho tenen difícil per arribar entre els millors perquè no podem anar a tots els circuits pel tema econòmic, però algun tirador va començar en el número 400 del rànquing i ara està entre els 80 millors. Caldria una inversió més important”.

En l’àmbit organitzatiu també significa un repte pel Jaume Viladoms, que va començar fa 7 anys la seva incursió en el món de l’esgrima. El director general del centre educatiu, Xavier Sanui, va dir que “en el seu dia vam fer una aposta per aquest esport i ara estem parlant d’un Campionat del Món. Estem encantats i posarem tot perquè surti bé”. Es comptarà amb la participació de 30 voluntaris en la faceta organitzativa.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top