Ciutat

La IV Cursa ‘Corre pels nens’ busca superar les xifres de l’any passat

La IV Cursa Solidaria ‘Sabadell Corre pels Nens’ es celebrarà aquest pròxim 5 de maig i anirà dedicada a les malalties minoritàries, concretament a una de les malalties minoritàries més comunes: la fibrosis quística.

La cursa es farà en benefici d’un projecte del Parc Taulí que té per objectiu millorar la qualitat de vida i la supervivència dels pacients amb Fibrosi Quística (FQ), i per arribar a crear un laboratori d’investigació centrada en aquesta malaltia que seria únic en tot l’Estat.

La cursa ‘Sabadell Corre pels Nens’ ha crescut en participació en els últims tres anys passant dels 1.000 participants de la primera edició als 4.000 a la segona, i als 6.300 a la tercera.

A la d’enguany, un dels organitzadors, en Toni Valverde, espera superar la xifra i assegura que veu possible el repte d’arribar a les 8.000 persones inscrites.

Taulí, centre de referència

El Parc Taulí es situa entre un dels tres centres d’expertesa clínica amb Vall d’Hebron i Sant Joan de Déu. De fet, a Catalunya fins a 400.000 persones pateixen una malaltia minoritaria i se n’han diagnosticat unes 7.000. El Taulí, en tracta 1.800, i d’aquestes 120 són de fibrosis quística (de 400 persones diagnosticades a Catalunya).

En els últims anys, però, gràcies als tractaments i a les cures la mitjana d’esperança de vida ha augmentat considerablement entre les persones que pateixen fibrosis quística i actualment està als 40 anys tot i que encara no té cura.

Comentaris
To Top