Publicitat
Ciutat

Educació assegura que estan complint els compromisos sobre l’escola Virolet i l’institut Arraona

Educació assegura que segueix el full de ruta previst sobre l’escola Virolet i l’institut Arraona

Vista aèria dels barracons de l'escola Virolet, a Can Llong / LLUÍS FRANCO

El departament d’Educació nega haver incomplert els compromisos adquirits amb l’Ajuntament de Sabadell en relació a la construcció dels edificis de l’escola Virolet i l’institut Arraona. A aquests dos centres del barri de Can Llong els alumnes encara es troben en barracons, i el consistori va acusar ahir la Generalitat d’un retard respecte el que van prometre.

“Nosaltres vam dir que dins el primer Pla Econòmic i Financer d’Educació que portem al Govern de la Generalitat hi anirien inclosos l’escola Virolet i l’institut Arraona, i això ho complirem”, explica el director general de Centres Educatius del departament d’Educació, Josep González Cambray. “Estem fent allò que vam dir que faríem, però encara no hem tancat aquest acord de Govern”, afegeix.

González Cambray assegura, doncs, que la construcció dels dos centres de Can Llong s’inclourà dins la primera tramesa de noves construccions d’aquest any. “Ens agradaria tancar aquest acord el mes d’abril, tot i que hi ha encara dificultats”, destaca. L’Ajuntament de Sabadell, per la seva banda, demana a Educació “màxima celeritat” i recorda que el conseller Josep Bargalló va dir a l’estiu que aquest acord es tancaria el gener.

Sabadell, líder en barracons

La petició arriba uns dies abans que comenci el període de preinscripció escolar -el 29 de març-, i poc després que el PSC fes públic que més de 1.000 alumnes fan els seus estudis obligatoris en mòduls. Segons aquestes dades, entre l’escola i l’institut de Can Llong hi ha 921 infants i adolescents en un total de 13 barracons, set al Virolet i sis a l’Arraona.

No són els únics barracons a Sabadell: hi ha també dos a l’IES Agustí Serra, un a l’IES La Serra i dos a l’escola d’educació especial Francesc Bellapart. El curs vinent es sumaran més mòduls a la llista, amb els que s’instal·laran al nou institut del sud de la ciutat. Segons el primer secretari del PSC, Pol Gibert, aquestes xifres situen a Sabadell com la segona ciutat amb més barracons de Catalunya, després de Barcelona.

El regidor d’Educació, Joan Berlanga, assegura que convocarà en els propers dies la comunitat educativa i els representants del grups municipals a diferents reunions, per tractar la situació. El curs vinent, l’escola Virolet ja acollirà alumnes de tot el cicle d’Infantil i de Primària, de P3 a sisè. L’institut, per la seva banda, ja tindrà tota la Secundària i el Batxillerat.

Publicitat
Comentaris
To Top