Oci i cultura

Alvians estrena el seu segon àlbum ‘Sinusoïdal’, un tomb cap al pop-rock alternatiu

“No és tan important estar sempre a dalt”. Així de contundent es mostra Dalmau, el guitarrista d’Alvians quan parla del seu nou àlbum ‘Sinusoïdal’. El disc, que surt aquest divendres 29 de març, agafa el nom d’una fórmula matemàtica que descriu una corba que va amunt i avall, i precisament els Alvians no busquen fer temes que pugin molt o baixin molt, sinó temes que tinguin “intensitat”.

View this post on Instagram

A post shared by Alvians (@alviansband) on

Es tracta d’un treball que s’ha cuinat a foc lent. Des de fa gairebé dos anys els membres d’Alvians “mimen”, “cuiden” i preparen aquest àlbum. És un disc que s’acosta al pop-rock alternatiu i s’allunya de mica en mica de l’àlbum que es van autoeditar –’Brúixoles’– ara fa 3 anys amb un so “més pop-rock, i més ingenu”. “El primer ens el vam prendre una mica com un disc per provar-nos”, explica  Dalmau, guitarra i veu del grup.

Però ell no és l’únic en aquest projecte,  l’Anna al baix i a la veu; en Néstor a la guitarra solista; la Clara la veu principal; i en Pere a la bateria.

Un punt d’inflexió

Tres anys de concerts i d’hores d’estudi donen per a molt, i aquest temps es nota, no només en l’estil de les seves cançons, sinó també en el so tant a dins l’estudi com en els directes. “Creiem que les coses s’han consolidat”, asseguren “ara mateix estem en un punt que tenim un directe molt segur i preparat, i ens agrada molt trobar la diferència entre el que hem gravat i el que toquem”, segons el guitarrista.

Però aquest canvi no va venir per casualitat, ja que un dels punts d’inflexió va ser l’arribada de la cantant Clara Comas. Asseguren que la cantant va ser un element que els va lligar com a grup i que va accelerar el projecte que ja feia temps que tenien el cap: un àlbum. “De cop vam veure que teníem una cantant enèrgica i amb la qual podíem avançar amb la preparació de directes”, recorden.

Més i més cançons

El grup no s’ha quedat de braços plegats aquests últims mesos, i no ha parat de compondre noves cançons, tot i ja tenir el disc gravat. Expliquen que a hores d’ara tenen molt material nou, i que no forma part de ‘Sinusoïdal’. “Tenim nous temes que ja toquem en els directes, però que tenim al cap que formin part del tercer àlbum”, avancen.

Inquiets com són, durant els concerts en què presentaran el seu segon àlbum ja deixaran entreveure algunes d’aquestes cançons. Dalmau no ho podria descriure millor assegurant que estan “en un moment creatiu molt dolç”.

Tot i això, de moment es centren en els propers concerts, com el de presentació que faran el 5 d’abril al Wild Geese de Sabadell, un lloc “que els ha vist créixer”. També el 24 de maig a l’amfiteatre dels jardinets de l’Antiga Fundació La Caixa. Abans, però, passaran per Barcelona, ja que el 13 d’abril tocaran a la FNAC de Diagonal.

Comentaris
To Top