Publicitat
Ciutat

El poble gitano fa entrega de la seva bandera a l'Ajuntament

Portaveus dels diferents grups municipals, entitats del poble gitano i representants del col·lectiu / D.S.

Sabadell és una de les ciutats amb més població gitana de Catalunya. Fa més de 500 anys que aquest poble va instal·lar-se a la ciutat i, en l’actualitat, ja són més de 9.500 persones. En el marc del 8 d’abril, que es commemora el Dia Internacional del Poble Gitano, l’Associació Gitana de Sabadell ha fet entrega de la bandera gitana a l’Ajuntament, que romandrà al balcó del consistori fins el dia 8 d’abril.

“És moment de reivindicar l’accés del poble gitano a una ciutadania plena que garanteixi els seus drets i enderrocar traves com l’antigitanisme i estereotips”, considera José Rodríguez, secretari de l’Associació, que demana la visibilització del col·lectiu. Manuel Heredia, president de l’entitat, ha destacat que “és necessària la presència de gitanos a les llistes municipals” per fer polítiques justes pel col·lectiu. "S'ha fet polítiques per a gitanos sense gitanos al càrrec", critica Heredia. També Antonio Díaz, secretari de l'associació, considera que “cal reconèixer l’aportació dels gitanos a la ciutat” i assegura que “s’ha culpat al col·lectiu per actuacions molt individualitzades”.

Publicitat

Per la seva banda, la regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz, s'ha mostrat compromesa amb el col·lectiu: "El poble gitano és molt nombrós i important a la ciutat, pel que impulsem diferents línies d'actuació per garantir el dret de totes les persones", assegura. L'alcalde, Maties Serracant, ha qualificat la bandera gitana com "la bandera de la llibertat i la diversitat" i ha reconegut que la comunitat gitana "no sempre és prou visible" a les institucions. En aquesta línea, ha animat a "construir una comunitat més justa".

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top