Ciutat

Adrián Hernández (Cs): “Cada cop que obrim les urnes, Ciutadans creix”

Adrián Hernández, alcaldable de Cs a Sabadell / Óscar Espinosa

Satisfacció i sorpresa. Amb aquests dos adjectius valora l’alcaldable de Ciutadans (Cs), Adrián Hernández, els resultats de les eleccions del 28-A, que qualifica d’ “extraordinàries”. “Cs ha crescut fins i tot per sobre del que havíem previst, hem empatat pràcticament amb el segon partit més votat [PP]”, ha dit. I presumeix que “cada cop que obrim les urnes, Cs creix”.

Ciutadans ha estat la quarta força més votada a la ciutat, amb un 12,08% dels vots, el que li permetrà disposar de 57 seients al Congrés. Als últims comicis del 2016, el grup parlamentari va resultar la cinquena força més votada a la ciutat, amb 11.496 vots, un 11,25% del total, el que suposa un creixement en vots del 0,83%. Hernández considera que els 14.544 vots que Cs ha rebut a Sabadell “estableixen la base al que cal aspirar” a les eleccions municipals del proper 26 de maig. 

Fort suport al districte set

La formació d’Albert Rivera ha rebut el principal suport per part dels districtes tres (La Plana del Pintor, Torrent del Capellà, Ca n’Oriac i Torreguitart) amb un 15,95% dels vots; quatre (La Concòrdia, Can Llong i Can Rull) amb un 15,44%, sis (Termes, Creu de Barberà, Espronceda i Campoamor) amb un 14,21% i set (Poble Nou i Torreromeu) amb el 16,75%.

Els suports a la formació taronja, durant les eleccions del 2016, van venir principalment dels districtes tres i quatre. Per contra, el districte que menys hi va confiar va ser el primer (Covadonga, Eixample, Sol i Padrís, Centre i Nostra Llar). Amb aquests resultats i la resta de l’Estat, van assolir els 32 escons al Congrés i, en aquests nous comicis, la formació ha crescut en 25 diputats.

MAPES 28-A: Els resultats a Sabadell, per districtes: què ha votat el teu veí?

Comentaris
To Top