Ciutat

Simón Saura presenta el seu llibre ‘Plazas y parques de Sabadell’

L'exregidor socialista Simon Saura, la presidenta de l'AAVV Loli Cebreiro i el president de la FAV, Manuel Navas / D.S.

El sabadellenc i antic regidor socialista Simón Saura ha presentat avui el seu llibre Plazas y parques de Sabadell, reivindicación vecinal. Es tracta d’un recull d’una de les fites de la lluita veïnal, les places i els parcs públics de la ciutat. I és que, com explica Saura, “Sabadell no seria el que és sense nosaltres, els veïns”.

Saura recull en la seva obra 38 places dels set districtes de la ciutat. El llibre està elaborat per 38 persones, “les protagonistes que van viure la transformació d’aquests espais”, ha manifestat Saura, a les que considera “una peça clau” en la història de Sabadell. “Hem de tenir memòria històrica: la democràcia, les escoles, les places, són història de la lluita obrera i dels veïns sabadellencs. Hem fet la ciutat”, presumeix.

El president de la FAVS, Manuel Navas, ha posat de relleu els valors de l’exregidor, com “la seva proximitat i la predisposició a conèixer i estimar Sabadell, demostrant-ho amb fets i situant-se al costat dels barris”, explica.

L’escriptor ha aprofitat per fer una reflexió: “la cultura a Sabadell va més enllà de l’òpera i el teatre. Què passa amb la resta? I la cultura popular?”, reflexiona. Per ell, la cultura que emana dels centres cívics i entitats de barri són “essencials” així com “la música popular” i considera que “cal defensar-la a ultrança”. Ha finalitzat assegurant que la cultura de Sabadell, una ciutat que supera els 200.000 habitants, “també és troba als barris” i “cal reivindicar-la, és una cultura en majúscules”.

Comentaris
To Top