Ciutat

“Esperem que la participació de persones trans a les llistes municipals no es quedi en un ‘postureig'”

Clara Palau durant la seva intervenció a l'acte/ Foto: Óscar Espinosa

La irrupció del col·lectiu trans a les pròximes eleccions es va fer notar ahir dimecres en un acte a la plaça Sant Roc. En l’acte ‘Pioneres del municipalisme trans’, organitzat per Ca l’Enredus, van participar-hi deu persones trans que ocuparan un lloc en diferents llistes de partits polítics a les properes municipals de tot Catalunya.

A l’acte hi havien participants de diferents poblacions i diferents candidatures:

· Clara Palau (Sabadell)

· Judit Juanhuix (Sant Quirze del Vallès)

· Eloi Martín (Barcelona)

· Patricia Vianor (Bagà)

· Fina Campas (Sant Feliu de Llobregat)

· Rosa Maria Maristany (Sant Feliu de Llobregat)

· Gina Serra (Sant Vicenç de Castellet)

· Joana López (Sant Vicenç de Castellet)

A banda de Clara Palau, que va a una llista sabadellenca, Eloi Martín, també de Sabadell, va a una llista municipal de Barcelona.

L’acte fugia de la politització i per això cap dels participants venia en representació del seu partit, sinó com a persona trans que forma part d’una llista.

“Esperem que això no es quedi en un ‘postureig’ demanava Clara Palau, l’única dona transgènere que es presenta en unes llistes municipals a Sabadell. Palau va assegurar que la participació de persones trans en política és un èxit i una representació de la lluita del col·lectiu trans. La sabadellenca, però, advertia que això no es pot convertir en un gest de cara a la galeria, ja que havia d’anar acompanyat d’un pes de veritat del col·lectiu a la política.

El també sabadellenc Eloi Martín va assegurar que obrir-se a la política és una oportunitat i un “nou espai de visibilitat”, però que on s’ha d’incidir per acabar amb la violència “és a partir de l’educació”.

La vallesana Judith Juanhuix, de Sant Quirze, va fer incís en la necessitat de “polítiques efectives” per al col·lectiu, i també en la necessitat de l’autorepresentació del col·lectiu “a tots els àmbits”. I és que la candidata de Sant Quirze va voler remarcar la importància del municipalisme, ja que és “la primera àrea de suport, on la persona es pot expressar”. “Si no t’alliberes a tu mateixa, no t’allibera ningú”, va sentenciar Juanhuix.

Ara caldrà veure si aquesta representació del col·lectiu trans no es queda en paper mullat i deixa de ser un fet extraordinari per passar a formar part de la normalitat.

Publicitat
Comentaris
To Top