Oci i cultura

La veritat sobre la Colla de Sabadell es desvela al Museu d’Història

/ Cedida - Arxiu Històric de Sabadell

El Museu d’Història de Sabadell va acollir la conferència ‘La veritat sobre la Colla de Sabadell’, de Joaquim Sala Sanahuja i Àngels Casanovas. A la conferència d’aquest dimarts els ponents van explicar al públic el context en el que es va produir el fenomen conegut com La Colla de Sabadell formada per un grup de sabadellencs que havien començar les seves activitats provocatives de ben joves i que es convertiren en escriptors, crítics, artistes i pensadors de reconegut prestigi.

I això, fins al punt que transcendiren les fronteres de l’espai, Sabadell ciutat industrial, i del temps, 100 anys, en ser declarat per la Generalitat de Catalunya el 2019 any oficial de la Colla Sabadell agafant de punt de partida l’any 1919 i la seva sonada acampada pública i notòria a la Font del Saüc acompanyats d’un pobre ase que duia de tot al damunt inclòs un cartell que posava “no me olvides”.

Els dos conferenciants van parlar dels orígens de la Colla, dels llaços entre ells, de la seva obra literària i de les seves trajectòries vitals. Sala va amenitzar la conferència amb algunes anècdotes personals, i justificant el títol: us direm la veritat, però no tota la veritat, que això no s’ha de dir mai, tal i com deia un capellà famós de Sabadell.

Al final la conferència va tenir sorpresa, un grup de pallassos d’una altra colla, la del Sabacirc, va fer l’homenatge a l’humor de la Colla interpretant la famosa frase que presidia el seu local del casino dels senyors “Estem voltats de poca vergonyes”. Així, els germans Trabal, LLuís Parcerissa, Joan Oliver, Ricard Marlet, Joan Garriga, Armand Obiols, Antoni Vila Arrufat i Miquel Carreras van ser recordats amb els honors que es mereixen.

Comentaris
To Top