Publicitat
Esports

El Sabadell vol oblidar el malson a Olot i pensar en un futur prometedor

Antonio Hidalgo ha estat un autèntic revulsiu i ara vol culminar la remuntada

Ara sí, és l'última batalla per guanyar la guerra. El Sabadell culmina una de les temporades més estranyes i estrambòtiques de la seva història a Segona B en el Municipal d'Olot sota l'amenaça del descens o play-out. Els tres escenaris encara són possible, encara que una victòria el salva de tot. Una victòria que no es produeix a domicili des de fa més de 5 mesos, el 0-1 al Nuevo Castàlia del 9 de desembre de l'any passat. De fet, són més de 5 mesos sense puntuar lluny de la Creu Alta, motiu principal de la caiguda lliure protagonitzada per l'equip arlequinat en aquesta segona volta.

Va acabar la primera amb 26 punts i encara somiant amb la possibilitat d'enganxar-se a les posicions de privilegi que va tenir a tocar. La derrota, i sobretot l'incident del tècnic Toni Seligrat amb un grup d'aficionats, van desencadenar un seguit de fets que portarien el desconcert més absolut i el caos esportiu. El relleu a la banqueta per intentar millorar les prestacions esportives es va convertir en un efecte totalment contrari. Amb Kiko Ramírez es va entrar en una dinàmica negativa (1 victòria en 11 partits) que abocaria el Sabadell a la zona de perill. La derrota davant el València Mestalla a casa va provocar la seva destitució i una última aposta a la desesperada per l'exjugador arlequinat Antonio Hidalgo, qui va decidir deixar el seu paper de segon a l'AEK Larnaka per estrenar-se com a primer entrenador professional amb un repte majúscul: evitar el descens.

Publicitat

Va debutar amb derrota a Badalona i de fet a fora tampoc ha aconseguit canviar el rumb, però el seu caràcter i canvi de sistema sí que han tingut un efecte positiu a la Creu Alta on l'equip ha encadenat tres victòries consecutives (totes per la mínima i patint fins a l'últim segon davant Lleida, Castelló i Ejea) que permeten arribar a la darrera jornada depenent d'ell mateix per aconseguir la permanència, el que seria un "títol" en paraules del mateix Hidalgo. La continuïtat a Segona B no hauria de ser motiu de gran celebració per un club com el Centre d'Esports, però aquesta vegada de ben segur que ho serà perquè està en joc quelcom més que la categoria, potser la viabilitat del club.

Un futur econòmic que passarà per la nova Junta Extraordinària d'accionistes prevista pel 17 de juny, segons informa el BORME, on es posarà en marxa una segona operació-acordió i ampliació de capital d'1.800.000 euros. Abans, però, tot l'interès se centra en el partit de diumenge (18 hores) en un Municipal olotí que es tenyirà de blanc-i-blau amb la presència de més d'un miler de seguidors arlequinats. "Pensant en ells tenim una gran responsabilitat", reconeixia Antonio Hidalgo, l'home que es pot convertir en la peça angular del nou projecte esportiu 19/20. Ningú s'atreveix a dir-ho, però el Sabadell s'emmiralla en l'At. Balears, que es va salvar la temporada anterior 'in-extremis' i amb el mateix entrenador, Manix Mandiola, ara s'ha proclamat campió i aspira a l'ascens a Segona A. Un futur prometedor que abans necessita una salvació agònica.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top